Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Godhunter - City Of Dust


Το 2009 στο Tucson των Η.Π.Α. σχηματίστηκαν οι ανερχόμενοι Godhunter, οι οποίοι στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη κυκλοφόρησαν το αποτελούμενο από 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 49 λεπτών, City Of Dust, που αποτελεί την παρθενική full length δουλειά τους. Ο εν λόγω δίσκος, που στιχουργικά καταπιάνεται με τα κακώς πεπραγμένα της πολιτικής, πλαισιώνεται από ένα φανταστικό artwork και διακρίνεται για την δυναμική και συνάμα μεστή παραγωγή του.

Ο ήχος του City Of Dust είναι εξόχως heavy, μα δεν στερείται διαύγειας κι αυτό βοηθά πολύ στο να αναδειχθούν οι λιγοστές μα έντονες μελωδικές του στιγμές, καθώς το αρκούντως heavy υπόβαθρο του, που αποτελείται από sludge ηχοτοπία διανθισμένα με ανάγλυφα post hardcore ηχοχρώματα, δίνουν τον απαραίτητο χώρο στα ευωδιάζοντα παρακμή ακουστικά τους σημεία να αναπτυχθούν και να αναδείξουν έτσι την αιθέρια μελαγχολία των αγριεμένων συνθέσεων του.

Οι δυο κιθάρες των Godhunter άλλοτε σκαρώνουν δυναμικά riffs σε sludge ύφος κι άλλοτε μας προσφέρουν αρμονικά leads με έντονες stoner αναφορές, δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο ηχητικό πλαίσιο για να αναπτυχθεί το θηριώδες rythm section τους, που απαρτίζεται από τα κατακλυσμιαία χτυπήματα των ντραμς, που εντείνουν την groove αίσθηση των συνθέσεων τους κι από το αδάμαστο μπάσο, που γεμίζει με τον όγκο και το βάθος του, το τελικό ηχητικό σύνολο.

Τα φωνητικά των Godhunter είναι ως επί τω πλείστων σε παλιακό hardcore ύφος, εντείνοντας έτσι την αίσθηση χάους στις συνθέσεις τους με την απόκοσμη οργή τους, ενώ η πίκρα κι ο θυμός από τα βιτριολικά samples τους, κατακλύζουν σαν χείμαρρος τα κομμάτια του City Of Dust, τα οποία διακατέχονται από μια αχνή μα μεθυστική συγχρόνως, αίσθηση μελαγχολίας, που ξεπηδά μέσα από το τσέλο και τα πλήκτρα τους, οι ισχνές μελωδίες των οποίων μαρτυρούν, νοσταλγία.

Η καλή απόδοση των Godhunter και το περίσσιο πάθος τους, που διαπερνά όλες ανεξαιρέτως τις συνθέσεις τους, είναι η αιτία στην οποία οφείλεται ο ορμητικός τους χαρακτήρας, καθώς πετυχαίνουν να συνδυάσουν τα εκρηκτικά sludge και τα μελαγχολικά stoner στοιχεία τους μέσα από ένα ευωδιάζον απελπισία post hardcore πρίσμα, το οποίο καθιστά εξόχως απολαυστικό το City Of Dust, που ενδείκνυται για όσες κι όσους ψάχνουν για ακραίο heavy ήχο με ευαισθησίες.

Godhunter: Official Site / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου