Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Into The Wild - Restless


Το 2010 κάπου στην επαρχία της Γερμανίας σχηματίστηκαν οι Into The Wild, που πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησαν την παρθενική full length δουλειά τους, η οποία αποτελείται από 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας 35 λεπτών και φέρει τον άκρως ταιριαστό με το ηχητικό της ταμπεραμέντο τίτλο: Restless. Τούτη η ταλαντούχα πενταμελής μπάντα μας προσφέρει με το έχων εκπληκτική παραγωγή, εκρηκτικό ντεμπούτο της, ένα εξόχως χορταστικό heavy άκουσμα.

Η μια κιθάρα δημιουργεί τρελαμένα riffs σε υψηλό τέμπο με αχνές metal αναφορές, ενώ η άλλη σκαρώνει παιχνιδιάρικα leads και σκανταλιάρικα solos, που εντείνουν το ηχητικό τσαγανό του Restless, το οποίο αποτυπώνεται στα γεμάτα γρέζι και πάθος φωνητικά του, που κλέβουν την παράσταση. Το ατίθασο rythm section των Into The Wild με μαεστρία κρατάει τα μπόσικα της περιπετειώδους μουσικής τους, ενώ σε στιγμές αναλαμβάνει με δεξιοτεχνία τα heavy ηνία της.

Ο αδάμαστος χαρακτήρας των ντραμς ξεχειλίζει με το χειμαρρώδες groove την μουσική του Restless και γεμίζει τον ήδη πυκνό ήχο του, ενώ το δυναμικό μπάσο των Into The Wild, που εντείνει τον οργανικό χαρακτήρα των συνθέσεων τους, δένει με τον όγκο και το βάθος του, το τελικό ηχητικό σύνολο κι αναδεικνύει τον φασαριόζικο stoner χαρακτήρα του, που ενισχύεται σημαντικά από τις έντονες blues ατασθαλίες της μπάντας και τα groove metal ψήγματα του.

Με λίγα λόγια, οι άκρως ελπιδοφόροι Into The Wild, που πιάνουν τρομερή απόδοση εδώ, μας προσφέρουν ένα απολαυστικό heavy άκουσμα, το οποίο θαρρώ, πως είναι φτιαγμένο για να ακούγεται δυνατά και κάτι μου λέει ότι η ορμητική ενέργεια του Restless, θα σαρώσει τα rock bars και τα πάρτι και θα τα πνίξει με την stoner αδρεναλίνη του, η οποία ξεχειλίζει fuzz, ενώ το σαρωτικό κι ανάγλυφο groove του, που ευωδιάζει blues πυρίτιδα, το καθιστά συναρπαστικό.

Into The Wild: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου