Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Marblewood


Οι Ελβετοί Marblewood αποτελούν μια εξόχως ταλαντούχα νέα μπάντα στον rock ήχο, καθώς δεν έχουν κλείσει ακόμη έναν χρόνο ζωής, μέσα στον οποίο όμως πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν τον ντεμπούτο κι ομώνυμο δίσκο τους, που αποτελείται από 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 70 λεπτών. Το εν λόγω άλμπουμ ξεχωρίζει για το επιβλητικό του artwork και για την αναλογική κι αψεγάδιαστη παραγωγή του, που εντείνει τη μεθυστική vintage αύρα του οργανικού του ήχου.

Η μουσική παρέα του Marc σε κιθάρα και φωνή, της Ariane στο μπάσο και του David στα ντραμς, μας προσφέρει μέσα από το παρθενικό της πόνημα ένα ιδιαιτέρως χορταστικό κράμα κλασσικού rock και desert ψυχεδέλειας, το οποίο διανθίζει επιτυχώς με την πολύτιμη βοήθεια της Sarah στην φωνή, του Michael στο όργανο και του Sandro στην ινδική άρπα dilruba, με έντονα blues ηχοχρώματα κι ανατολίτικες πινελιές, που καθιστούν το Marblewood σχεδόν καθηλωτικό.

Τα riffs της κιθάρας κινούνται σε retro ύφος με αιχμηρές blues διαστάσεις και γλυκιά desert υφή, που κολακεύει τα άκρως ψυχεδελικά leads και solos της, τα οποία κλέβουν την παράσταση στο Marblewood με την διάχυτη αίσθηση αυτοσχεδιασμού της κάθε μιας νότας τους, ενώ ο μεστός ήχος του μπάσου, που δένει τις συνθέσεις του με το υπόκωφο fuzz του, δημιουργεί ένα σφιχτό rythm section με τα περιπετειώδη ντραμς, που του προσδίδουν ethnic αύρα με το groove τους.

Ο παλιακός rock χαρακτήρας και των ανδρικών και των γυναικείων φωνητικών, έρχεται σε πλήρη αρμονία με τις συναρπαστικές νότες του οργάνου, οι οποίες εντείνουν την μυστηριώδη 70's αίσθηση του Marblewood, ενώ το εξωτικό dilruba προσφέρει κολακευτικές για το τελικό ηχητικό σύνολο ethnic μελωδίες ανατολικής ομορφιάς σε αυτό, χαρίζοντας έτσι στις δαιδαλώδεις συνθέσεις του, μια ανεπαίσθητη progressive χροιά, που απογειώνει το heavy υπόβαθρο τους.

Το γαλήνιο rock μοτίβο τούτης της μπάντας από τη Ζυρίχη παρασύρεται συχνά πυκνά σε heavy και ψυχεδελικά vintage ξεσπάσματα κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ανάγλυφα blues ηχοτοπία της να συγχωνεύονται με τις ανατολίτικες πινελιές της και να δημιουργούν ένα μαγευτικό desert μοτίβο με αχνά prog ψήγματα κι έντονο retro άρωμα, όμοιο του οποίου έχει να υπάρξει από την χρυσή εποχή του κλασικού rock ήχου, τότε που έμπνευση κι αυθορμητισμός, κυριαρχούσαν.

Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα υπερβολικά όμορφο άκουσμα, το οποίο καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι οι ίδιοι οι εξόχως ταλαντούχοι δημιουργοί του, το προσφέρουν προς download εντελώς δωρεάν. Νομίζω, πως ο μουσικός πλούτος του υποφαινόμενου δίσκου αδικείται από τα πολλά λόγια, οπότε εάν σας αρέσουν τα heavy ακούσματα κι έχετε αδυναμία στους rock ήχους αλλοτινών ηχητικών εποχών, είμαι βέβαιος, πως οι Marblewood θα σας μαγέψουν. Υπόκλιση.

Marblewood: Bandcamp / Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου