Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Minerva Superduty


Το 2011 στην Καλαμάτα σχηματίστηκαν οι Minerva Superduty, οι οποίοι απαρτίζονται από τον Σταύρο στο μπάσο, τους Σπύρο και Γιώργο στις κιθάρες και τον Φίλιππο στα ντραμς. Τούτη η τετραμελής μουσική κολεκτίβα έκανε διαθέσιμη την παρθενική κι ομώνυμη δουλειά της, η οποία αποτελείται από 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 24 λεπτών, στις αρχές του τρέχοντος μήνα και μόνο σε digital μορφή αρχικά στο bandcamp της, όπου διατίθεται σε αντίτιμο της επιλογής μας.

Η πολύ καλή κι αρκούντως διαυγής και δυναμική παραγωγή του Minerva Superduty οφείλεται στην αψεγάδιαστη όπως μαρτυρά το τελικό ηχητικό σύνολο συνεργασία τούτης της ανερχόμενης μπάντας με τον Κώστα από τα Unreal Studios, ενώ το πάρα πολύ όμορφο εξώφυλλο του, το οποίο ταιριάζει υπέροχα με το γκρίζο κι ορμητικό μουσικό του περιεχόμενο, είναι απόρροια του καλλιτεχνικού ταλέντου του Γιώργου Καρβούνη, ο οποίος το επιμελήθηκε με περίσσιο μεράκι.

Ο μουσικός χαρακτήρας των Minerva Superduty χαρακτηρίζεται από έντονα post hardcore ηχοτοπία κι από εκρηκτικά sludge ξεσπάσματα, τα οποία δημιουργούν μια χαοτική experimental ατμόσφαιρα, την οποία φροντίζουν να διανθίσουν με περίσσια μαεστρία και καλά κρυμμένα μα σε στιγμές ανάγλυφα κι εξόχως σημαντικά για την ομαλή ροή του ντεμπούτου τους, progressive στοιχεία, τα οποία προσδίδουν οργανική υφή στην βιομηχανική υπόσταση των κομματιών τους.

Τα εξαιρετικά μουσικά ταλέντα της μπάντας γίνονται εμφανή από την πρώτη κιόλας νότα τους, καθώς επίσης έκδηλη είναι και η τρομερή απόδοση όλων των μελών των Minerva Superduty, που δίνει μια έξτρα ώθηση στις ήδη αγριεμένες κι εκρηκτικές συνθέσεις τους, ενώ ο συνθετικός τους οίστρος αγκαλιάζει σφιχτά την αφιονισμένη έμπνευση τους, προσφέροντας μας έτσι ένα δυνατό κράμα hardcore και sludge πειραματισμών, που αποτελεί ωδή στον ακραίο heavy ήχο.

Εν ολίγοις, τούτη η άκρως ελπιδοφόρα underground μουσική παρέα, μας προσφέρει έναν άκρως απολαυστικό και σκληρό heavy δίσκο, με τον οποίο αφήνει πολλές υποσχέσεις για το λαμπρό όπως όλα δείχνουν μέλλον της, ενώ συγχρόνως καθιστά σαφές, πως παρά το χιούμορ τους, οι σφόδρα ταλαντούχοι Minerva Superduty δεν αστειεύονται καθόλου με την ποιότητα του ήχου τους, τον οποίο κι έχουν φροντίσει λεπτομερώς και με μπόλικο μεράκι. Μπράβο κι εύγε.

Minerva Superduty: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου