Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Spectral Tower


Το 2013 κάπου στην Καλιφόρνια σχηματίστηκαν οι Spectral Tower από τον Dane Adair σε κιθάρες και φωνή και τον Jeff Lurie σε ντραμς και φωνή, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί αρκετά χρόνια πριν σε διάφορα σχολικά και φοιτητικά μουσικά projects. Το νέο τους δημιούργημα κυκλοφόρησε στις αρχές του τρέχοντος έτους την παρθενική κι ομώνυμη δουλειά του, που διατίθεται για download μες από την σελίδα τους στο bandcamp, σε όποια τιμή εμείς ορίσουμε.

Ο εν λόγω δίσκος, που πλαισιώνεται από ένα λεπτομερές και πανέμορφο artwork, αποτελείται από 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 31 λεπτών, τα οποία μας παρουσιάζουν ένα απολαυστικό μείγμα από μεστά doom ηχοχρώματα κι έντονα black ηχοτοπία. Η παραγωγή του Spectral Tower, που πιστώνεται αποκλειστικά στην ίδια την μπάντα, ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στην ambient βρωμιά και την heavy διαύγεια, αναδεικνύοντας την οργανική υφή του ήχου του.

Τα riffs της κιθάρας, άλλοτε βρίσκονται σε πένθιμο doom ύφος, με ανάγλυφα σε στιγμές funeral στοιχεία κι άλλοτε κινούνται στα depressive σοκάκια του black ήχου, ενώ πάντοτε μαρτυρούν μια εξόχως κολακευτική για το τελικό μουσικό σύνολο, μελαγχολία, την οποία εντείνει με τα leads της, που χαρίζουν post αύρα στο Spectral Tower, τα δυναμικά ντραμς του οποίου, δένουν με τα σωστά χρονικά χτυπήματα τους τις συνθέσεις και συμβάλουν σημαντικά στην σωστή ροή του.

Η πυκνή και σκοτεινή ατμόσφαιρα της μουσικής των Spectral Tower εντείνεται από τα φωνητικά τους, που άλλοτε μοιάζουν με lo-fi αισθητικής black κραυγές κι άλλοτε έχουν την brutal υφή του doom/death ήχου, ενώ η ακραία τους υπόσταση, αναδεικνύει την μελωδική πλευρά της μουσικής τους και ξεγυμνώνει τα ωμά και λιγοστά progressive στοιχεία τους, καταδεικνύοντας συνάμα το πλούσιο μουσικό ταλέντο τους, καθώς επίσης και τον συνθετικό κι εκτελεστικό οίστρο τους.

Οι μολυσμένες μελωδίες του Spectral Tower αποτυπώνονται με μαεστρία και δεξιοτεχνία από τους συνονόματους δημιουργούς του, που πετυχαίνουν στο ντεμπούτο τους να συνδυάσουν με απαράμιλλη επιτυχία απόκοσμα doom ηχοχρώματα με μελαγχολικές black metal πινελιές, υπό το πρίσμα ενός παραμορφωμένου, μα ονειρικού post καλειδοσκοπίου, προσφέροντας μας ένα αγνό heavy άκουσμα, που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις με την απόκοσμη κι ακραία ομορφιά του.

Spectral Tower: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου