Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

The Wisdoom - Hypothalamus


Οι ανερχόμενοι και σφόδρα ταλαντούχοι The Wisdoom σχηματίστηκαν το 2010 στην Ρώμη κι απαρτίζονται από τέσσερις εντυπωσιακά καταρτισμένους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Daniele στο μπάσο, τον Luigi στα ντραμς και τους Dario και Francesco, που αμφότεροι χειρίζονται την κιθάρα και τα φωνητικά. Πρόσφατα, τούτη η πάρα πολλά υποσχόμενη μπάντα κυκλοφόρησε μέσω της Heavy Psych Sounds τον πρώτο full length δίσκο της, Hypothalamus.

Ο εν λόγω δίσκος, περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 44 λεπτών και διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που είναι απόρροια της πολύ καλής δουλειάς στον τομέα αυτό του Lorenzo Stecconi, που προσδίδει την απαραίτητη δυναμική στις συνθέσεις του, αφού τους προσφέρει την απόλυτη ισορροπία μεταξύ διαύγειας και βάθους, ενώ το Hypothalamus αποτελεί concept δίσκο, μιας και οι The Wisdoom μελετούν βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου.

Το υποσυνείδητο υπόβαθρο της ανθρώπινης ανάγκης για ύπνο, καθώς και τον τρόπο, που αυτό δουλεύει στο νου μας, αναλύουν τα απόκοσμα και μακρινά φωνητικά των The Wisdoom, που πλαισιώνουν πολύ καλά την ηχητική ατμόσφαιρα των περιπετειωδών συνθέσεων τους, καθώς εντείνουν το χαοτικό space αίσθημα, το οποίο γεννιέται από τις ψυχεδελικές νότες του hammond και των πλήκτρων του Guglielmo Nodari, που συνεισφέρει στο Hypothalamus τις μελωδίες του.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ των εγχόρδων είναι υποδειγματική, καθώς η μια κιθάρα συμπληρώνει την άλλη φανταστικά κι αμφότερες συνεισφέρουν μεγαλειώδη riffs σε doom μοτίβο, αλλά και leads γαλήνια φαινομενικά μα έχοντα μια υφέρπουσα sludge αύρα στην ραχοκοκαλιά τους, η οποία απογειώνει το Hypothalamus. Το μπάσο υποστηρίζει περίφημα τόσο τις 2 κιθάρες, όσο και τα εξόχως δυνατά χτυπήματα των ντραμς, τα οποία ορίζουν κατά βούληση το τέμπο του.

Ο fuzz χαρακτήρας των εγχόρδων των The Wisdoom ενισχύει τον psych χαρακτήρα των υπέρ του δέοντος heavy συνθέσεων τους, ενώ το doom υπόβαθρο τους ενισχύεται πολύ, από τις ουκ ολίγες κι άκρως εμπνευσμένες stoner πινελιές τους, οι οποίες καθιστούν εξόχως απολαυστικό το συναρπαστικό Hypothalamus, που αποτελεί ίσως τον πιο εντυπωσιακό ντεμπούτο δίσκο, του heavy χώρου τα τελευταία χρόνια. Συνοπτικά, πρόκειται περί μιας μαγευτικής heavy πανδαισίας.

The Wisdoom: Official Website / Facebook
Heavy Psych Sounds: Official Website


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου