Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Dopelord - Black Arts, Riff Worship & Weed Cult


Οι ανερχόμενοι Dopelord σχηματίστηκαν το 2010 στην Πολωνία κι απαρτίζονται από τον Klusek στο μπάσο, τον Mroku στην κιθάρα, τον Miodek σε κιθάρα/φωνή και τον Blondyna στα ντραμς. Τούτοι οι μουσάτοι τύποι μόλις κυκλοφόρησαν την δεύτερη full length δουλειά τους, που περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών και φέρει τον ταιριαστό με το μουσικό, στιχουργικό κι αισθητικό του περιεχόμενο, τίτλο: Black Arts, Riff Worship & Weed Cult.

Ο εν λόγω δίσκος, ο οποίος προς το παρόν είναι διαθέσιμος μόνο σε digital μορφή μες από την σελίδα των Dopelord στο bandcamp, διακρίνεται για την πυκνή κι αρκούντως διαυγή παραγωγή του, η οποία προσδίδει μια σαγηνευτική vintage αύρα στο τελικό ηχητικό σύνολο, ενώ οι έντονες occult ανησυχίες και οι οπιούχες αναφορές τους, ανακλώνται επιτυχώς και με ανάγλυφο τρόπο στο πολύχρωμο και κατατοπιστικό artwork του Black Arts, Riff Worship & Weed Cult.

Τα riffs από τις κιθάρες αποτίουν φόρο τιμής στον πλημμυρισμένο από δηλητηριώδεις καπνούς doom ναό, ενώ αποπνέουν ένα τοξικό stoner άρωμα, που αναδεικνύει με τον πιο απολαυστικό τρόπο, την ψυχεδέλεια των μεθυστικών της leads και solos. Τα φωνητικά κινούνται βαθιά μες την μίξη του Black Arts, Riff Worship & Weed Cult κι αυτό λειτουργεί θετικά για τις συνθέσεις του, μιας κι εντείνει την ήδη αποπνικτική τους ατμόσφαιρα κι ωφελεί την ομαλή τους ροή.

Το μπάσο γεμίζει φανταστικά τις συνθέσεις του Black Arts, Riff Worship & Weed Cult, στις οποίες προσδίδει βάθος κι αχαλίνωτο όγκο, ενώ αναδεικνύει με τον fuzz χαρακτήρα του, την υφέρπουσα heavy αλητεία, που το διακρίνει και συγχρόνως συνιστά ένα στιβαρό και συμπαγές σαν σκυρόδεμα rythm section με τα δυναμικά ντραμς των κατασταλαγμένων πλέον ηχητικά Dopelord, που προσφέρουν άπλετο groove στις νέες τους κι άκρως εμπνευσμένες συνθέσεις.

Ο ήχος των Dopelord μοιάζει πλέον πιο μεστός από ποτέ κι αυτό είναι απόρροια της συνθετικής κι εκτελεστικής εξέλιξης τους, που καθιστούν το Black Arts, Riff Worship & Weed Cult εξόχως χορταστικό και συνάμα του χαρίζουν την δική του μοναδική ηχητική ταυτότητα. Εν ολίγοις, τούτη η άκρως ελπιδοφόρα και ταλαντούχα μπάντα μοιάζει έτοιμη και ικανή να κατακτήσει τις πλέον απόκρημνες doom κορυφές και θαρρώ, πως αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί. Επενδύστε άφοβα.

Dopelord: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου