Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Het Droste Effect - We Are All Hallucinating


Το 2010 στο Άιντχοβεν της Ολλανδίας σχηματίστηκαν οι Het Droste Effect, που απαρτίζονται από τον Hermann Blaupunkt και τον Thompson Dubé, σε κιθάρα και ντραμς αντίστοιχα. Οι δυο τους κυκλοφόρησαν τον περασμένο Φλεβάρη το τρίτο ep τους, We Are All Hallucinating, στο οποίο συμμετέχουν αρκετοί φίλοι τους ως guest μουσικοί σε μπάσο και φωνητικά, ενώ και η παραγωγή του άλμπουμ έγινε σε οικογενειακά πλαίσια, καθώς την επιμελήθηκαν τα ίδια άτομα.

Το συγκεκριμένο άκουσμα αποτελείται από 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 25 λεπτών και συνοδεύεται από ένα άκρως ταιριαστό με το μουσικό του περιεχόμενο artwork, το οποίο ταιριάζει άψογα και με τον τίτλο του, ενώ μας βάζει για τα καλά στο ηχητικό κλίμα του έσχατου χρονικά πονήματος των Het Droste Effect, το οποίο συνδυάζει φανταστικά την heavy ψυχεδέλεια με stoner ηχοτοπία κι έντονα space ηχοχρώματα, πάντα υπό ένα άκρως γοητευτικό fuzz πρίσμα.

Η κιθάρα παράγει διαρκώς εκρηκτικά riffs σε stoner μοτίβο, τα οποία φροντίζει να διανθίσει με αχνά desert ψήγματα και τα λιγοστά της leads αναδεικνύουν το space υπόβαθρο της, το οποίο απογειώνεται από τους ηχητικούς θορύβους, τόσο της ίδιας, όσο και του μπάσου, το οποίο την συμπληρώνει ιδανικά, ενώ τα υπέρ του δέοντος δυναμικά ντραμς, τα οποία διανθίζουν το άτακτο We Are All Hallucinating με tribal στοιχεία, του προσφέρουν αχαλίνωτο groove και σπιρτάδα.

Τα φωνητικά παίζουν δευτερεύοντα ρόλο στο τελικό ηχητικό σύνολο, μιας και συναγωνίζονται σε διάρκεια τα λιγοστά samples, όμως προσφέρουν πολλά στην καλή ροή του δίσκου και βοηθούν στο να αναδειχθεί η instrumental σπιρτάδα του We Are All Hallucinating. Το stoner μοτίβο των Het Droste Effect ενισχύεται σημαντικά από τα οπιούχα desert στοιχεία του, που αποθεώνουν το σαγηνευτικό space άρωμα, το οποίο αναδύεται από το σπιρτόζικο fuzz ταμπεραμέντο τους.

Χωρίς να πρωτοτυπούν σε κάτι, οι εξόχως ελπιδοφόροι Het Droste Effect μας προσφέρουν ένα απολαυστικό heavy psych άκουσμα, που περιέχει και κάμποσα prog ψήγματα κι ανάγλυφα kraut ηχοχρώματα, ενώ συγχρόνως βρίθει ηχητικής φρεσκάδας. Με άλλα λόγια, το άκρως χορταστικό We Are All Hallucinating, το οποίο διατίθεται σε τιμή της δική μας επιλογής από το bandcamp τους, αποτελεί την πιο μεστή δουλειά τους και συνάμα μια υπέροχη μουσική συντροφιά. Άρτιο.

Het Droste Effect: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου