Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Mars Red Sky - Stranded In Arcadia


Οι ραγδαίως ανερχόμενοι Mars Red Sky σχηματίστηκαν το 2007 στο Μπορντό της Γαλλίας κι απαρτίζονται από τρεις εξόχως ταλαντούχους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Julien Pras στην κιθάρα και τη φωνή, τον Jimmy Kinast στο μπάσο και τον Matgaz στα ντραμς.
 
Τούτη η άκρως ελπιδοφόρα μπάντα κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου Απρίλη τη δεύτερη full length δουλειά της μέσω της Listenable Records, με τίτλο Stranded In Arcadia, η οποία ξεχωρίζει για το έξοχο artwork της και περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 45 λεπτών.
 
Ο εν λόγω δίσκος, διακρίνεται για την εξαιρετική παραγωγή του, η οποία προσδίδει διαύγεια κι όγκο στις δυναμικές συνθέσεις των Mars Red Sky, ενώ αναδεικνύει περίφημα την υφέρπουσα φρεσκάδα των vintage αρωμάτων τους και απογειώνει συνάμα την γλυκιά τους τονικότητα.
 
Τα riffs του Stranded In Arcadia ξεχύνονται σαν desert χείμαρρος από την υπέρ του δέοντος heavy κιθάρα, η οποία υφαίνει αιθέρια solos με space αύρα και ψυχεδελική υφή, απογειώνοντας έτσι τα έχοντα μια μεθυστική pop αθωότητα κι άκρως γαλήνια φωνητικά των Mars Red Sky.
 
Το βαφτισμένο σε ψυχεδελικές fuzz πηγές, μπάσο, γεμίζει με το θηριώδες του εκτόπισμα τον πλούσιο ήχο του Stranded In Arcadia κι αναδεικνύει τα doom στοιχεία των Mars Red Sky, ενώ συνθέτει κι ένα εξόχως στιβαρό rythm section με τα πνιγμένα στο groove ντραμς τους.
 
Η μουσική ταυτότητα των Mars Red Sky αποτυπώνεται σε κάθε νότα του Stranded In Arcadia, το οποίο αποτελεί εξαιρετική συνέχεια του εκπληκτικού τους ντεμπούτο και συγχρόνως θαρρώ, πως μας παρουσιάζει και ψήγματα του πάρα πολλά υποσχόμενου μουσικού τους μέλλοντος.
 
Μελωδίες καμωμένες με περίσσιο μεράκι κι αστείρευτη έμπνευση αποτελούν το φανταστικό Stranded In Arcadia, το οποίο μας μαρτυρά την μουσική πρόοδο των δημιουργών του, μιας κι οι απολαυστικές συνθέσεις του, είναι καμωμένες από τα πλέον εκλεκτά heavy psych υλικά.
 
Εν ολίγοις, το εξαίσιο κι απολαυστικό Stranded In Arcadia θαρρώ, πως θα καθιερώσει με τις σαγηνευτικές του συνθέσεις τους Mars Red Sky ως μια από τις πλέον υποσχόμενες και συνάμα εντυπωσιακές μπάντες του heavy psych ήχου, καθώς ξεχειλίζει heavy ποιότητα. Σπεύσατε.

Mars Red Sky: Facebook / Official Website
Listenable Records: Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου