Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Semen Of The Sun - Those Pills


Το 2003 στην Αθήνα σχηματίστηκαν οι Semen Of The Sun, που κυκλοφορούν τούτες τις μέρες την τέταρτη δουλειά τους και τρίτη με full length μορφή, υπό τον τίτλο: Those Pills κι οι οποίοι απαρτίζονται πλέον από τους Μάριο σε φωνή και κιθάρα, Δημήτρη στο μπάσο και Γιώργο στα ντραμς. Τούτοι οι ταλαντούχοι τύποι από την πρωτεύουσα θαρρώ, πως ωριμάζουν ηχητικά σαν το παλιό καλό κρασί, το οποίο παραμένει στεγανοποιημένο στο απόλυτο σκοτάδι για χρόνια.

Η διαφορά τους όμως με το πεπαλαιωμένο κρασί έγκειται στο ότι οι Semen Of The Sun δεν έμειναν αδρανείς κι απομονωμένοι για χρόνια, μιας και ωρίμασαν παίζοντας ζωντανά και προβάροντας, καθώς κι ηχογραφώντας τις εξόχως εμπνευσμένες τους συνθέσεις, 10 εκ των οποίων αποτελούν το Those Pills, που διαρκεί περίπου 35 λεπτά και το οποίο ξεχωρίζει για το όμορφο και κατατοπιστικό του artwork και για την πραγματικά αψεγάδιαστη παραγωγή του.

Οι συνθέσεις των Semen Of The Sun έχουν τη δική τους ηχητική ταυτότητα και συνάμα φέρουν μια αύρα rock νοσταλγίας στην ραχοκοκαλιά τους, καθώς παρά την αποπνέουσα φρεσκάδα τους, ευωδιάζουν 90's εποχής grunge και desert αρώματα, τα οποία διάνθισαν επιτυχώς με blues σπιρτάδα, garage αλητεία και stoner τσαγανό, καθιστώντας έτσι το μεστό Those Pills, ένα εξόχως απολαυστικό alternative άκουσμα για τους λάτρεις του heavy κι όχι μόνο, rock ήχου.

Τα χορταστικά riffs της κιθάρας στηρίζονται σε διάφορα rock παρακλάδια, προσφέροντας μας έτσι αγνή rock απόλαυση με ποικίλη υφή και τα σπιρτόζικα solos της, κλέβουν την παράσταση με τον έμφυτο δυναμισμό τους, ενώ τα δυναμικά ντραμς, τα οποία πλημμυρίζουν με groove το εκρηκτικό Those Pills, συνιστούν ένα άκρως στιβαρό rythm section με το μεστό και βαφτισμένο στο fuzz μπάσο, το οποίο γεμίζει με τον γλυκό τονικά όγκο του, το τελικό ηχητικό σύνολο.

Ο πλούσιος rock ήχος των Semen Of The Sun στολίζεται από την γεμάτη ζεστασιά χροιά της φωνής, η οποία ερμηνεύει με περίσσιο πάθος και πειστικότητα τους έξυπνους κι ευρηματικούς στίχους του Those Pills, ενώ η αισθαντικότητα της, πλαισιώνει υπέροχα τις αιχμηρές ηχητικές του πλευρές, γαληνεύοντας έτσι τις δυναμικές rock αρμονίες του, οι οποίες περιέχουν τα πλέον εκλεκτά υλικά, τόσο του alternative και του μοντέρνου, όσο και του κλασσικού rock ήχου.
 
Εν ολίγοις, το χορταστικό Those Pills, που στάζει μεράκι και βρίθει ποιότητας και το οποίο σας προτείνω ανεπιφύλακτα και χωρίς ίχνος ενδοιασμού, αποτελεί ένα εξαίσιο άκουσμα για τους λάτρεις του rock ήχου, καθώς προσδίδει φρεσκάδα με περίσσια δεξιοτεχνία κι απαράμιλλη μαεστρία, σε οικίες rock μελωδίες, μαρτυρώντας έτσι το συνθετικό κι εκτελεστικό ταλέντο των άκρως ταλαντούχων Semen Of The Sun. Δίσκος διαμάντι για τον εγχώριο rock χώρο. Εύγε.

Semen Of The Sun: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου