Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Giant Sleep


Μια νέα κι εξαιρετικά ταλαντούχα μπάντα μας έρχεται από τα νότια της Γερμανίας και τα βόρεια της Ελβετίας, η οποία όμως απαρτίζεται από καταξιωμένους μουσικούς, μιας και οι Thomas σε φωνή, Markus και Patrick σε κιθάρες, Rado σε μπάσο και Manuel σε ντραμς, που αποτελούν τους περί ου ο λόγος Giant Sleep, έχουν θητεύσει σε μεγάλα ονόματα της metal μουσικής.

Στη νέα τους ηχητική περιπέτεια τούτοι οι ικανότατοι μουσικοί καταπιάνονται με τον heavy ήχο και μας προσφέρουν με το ομώνυμο ντεμπούτο τους, το οποίο αποτελείται από 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας 52 λεπτών, doom rock ηχοτοπία κι έντονα progressive ηχοχρώματα και stoner πινελιές με έντονες metal αιχμές, όπως και blues στοιχεία με ισχνά grunge ψήγματα.

Τα άλλοτε δυναμικά και γεμάτα γρέζι κι άλλοτε γαλήνια φωνητικά των Giant Sleep ξεχειλίζουν πάθος κι αισθαντικότητα και πλαισιώνουν έτσι υπέροχα τις δυο κιθάρες τους, που σκαρώνουν ιδιαιτέρως heavy και σε στιγμές εκρηκτικά riffs, ενώ οι μελωδικές blues περιπλανήσεις τους απογειώνουν τα hard rock αισθητικής σαλεμένα τους solos, που στάζουν stoner αδρεναλίνη.

Το fuzz δεν λείπει από τις κιθάρες, ούτε όμως κι από το μπάσο, το οποίο άλλοτε γεμίζει ιδανικά τον ήχο του Giant Sleep κι άλλοτε συνοδεύει με περισσή μαεστρία και υπομονή τα δυναμικά ντραμς του, τα οποία πλημμυρίζουν με το αγνό rock 'n' roll υφής groove τους, τις περιπετειώδεις κι απολαυστικές του συνθέσεις, απογειώνοντας έτσι το συναρπαστικό τελικό ηχητικό σύνολο.

Εν κατακλείδι, τούτη η νεοσύστατη μπάντα, που όμως αποτελείται από έμπειρους μουσικούς, μας προσφέρει ένα χορταστικό heavy rock άκουσμα, το οποίο ξεχειλίζει τσαγανό και μουσική σπιρτάδα, ενώ αφήνει πολλές υποσχέσεις για το ελπιδοφόρο μέλλον της, μιας και οι συνθέσεις των Giant Sleep θαρρώ, πως θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις του heavy rock ήχου. Εξαίσιο.

Giant Sleep: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου