Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Siaskel - Jatenentolpen Thejin


Οι Siaskel σχηματίστηκαν το 2003 στο Σαντιάγο της Χιλής με σκοπό να μετουσιώσουν τις πλέον περιβόητες και σκοτεινές ιστορίες της τοπικής μυθολογίας, από την οποία είναι εμπνευσμένοι στον στιχουργικό κι όχι μόνο τομέα, σε ήχο και πιο συγκεκριμένα, όπως αποδεικνύεται από το Jatenentolpen Thejin, που αποτελεί το ντεμπούτο τους, σε black και death metal μελωδίες.

Ο εν λόγω δίσκος, που περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 30 λεπτών, είναι διαθέσιμος σε digital μορφή και φυσικές κόπιες απευθείας από τους Siaskel, οι οποίοι τον κυκλοφόρησαν τρία έτη μετά την ηχογράφηση του με diy διαδικασίες και ξεχωρίζει για την αρκετά καλή παραγωγή του, που επιτρέπει στα όργανα να ακουστούν καθαρά, παρά την έμφυτη παραμόρφωση τους.

Τα riffs από τις κιθάρες των Siaskel άλλοτε θερίζουν με την τραχιά και κοφτή death υφή τους κι άλλοτε μας βυθίζουν σε απόκοσμα black σοκάκια και μας μεθούν με την αργόσυρτη και σχεδόν doom αύρα τους, ενώ το μπάσο σιγοντάρει περίφημα με την ογκώδη υπόσταση του και το fuzz ταμπεραμέντο του, τόσο τις κιθάρες, όσο και τα δυναμικά τύμπανα του Jatenentolpen Thejin.

Η brutal φωνή των Siaskel ακροβατεί ανάμεσα σε black υφής ουρλιαχτά και death αισθητικής βορβορώδεις κραυγές, οι οποίες εν τέλει υπερισχύουν στο τελικό ηχητικό σύνολο, ενώ τα ντραμς του Jatenentolpen Thejin παρέχουν τις κατάλληλες ηχητικές προϋποθέσεις στα έγχορδα ώστε να χτίσουν τις βλοσυρές τους μελωδίες, καθώς κρατούν με μαεστρία τα ηχητικά του μπόσικα.

Το ηχητικό πλαίσιο του Jatenentolpen Thejin αποτελείται από αχνά doom ψήγματα κι έντονες black πινελιές, οι οποίες πλαισιώνονται υπέροχα από τα death ξεσπάσματα τους, καθιστώντας έτσι το παρθενικό full length πόνημα των Siaskel ως ένα εξόχως ενδιαφέρον κι απολαυστικό άκουσμα του ακραίου metal ήχου, που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον τους. Έξοχο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου