Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Wo Fat - The Conjuring


Το 2003 στο Ντάλας του Τέξας σχηματίστηκαν οι Wo Fat, οι οποίοι απαρτίζονται από τον Kent Stump σε κιθάρα και φωνή, από τον Tim Wilson στο μπάσο κι από τον Michael Walter στα ντραμς και τα φωνητικά. Τούτοι οι τρομακτικά ταλαντούχοι τύποι κυκλοφορούν τούτες τις μέρες μέσω της Small Stone Recordings την πέμπτη full length κυκλοφορία τους, που αποτελείται από 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 48 λεπτών και η οποία φέρει τον τίτλο: The Conjuring.
 
Ο εν λόγω εκπληκτικός δίσκος, που κοσμείται από το φανταστικό artwork του Alexander Von Wieding, το οποίο αναδεικνύει υπέροχα τα sci-fi και horror στοιχεία των στίχων του, ξεχωρίζει για την ογκώδη και συνάμα εξόχως πυκνή και διαυγή παραγωγή του, η οποία οφείλεται στην άριστη δουλειά των ίδιων των Wo Fat στον τομέα αυτό, καθώς επίσης και στην αρμονική τους συνεργασία με το Nolan Brett, που επιμελήθηκε με περίσσιο μεράκι το κομμάτι του mastering.
 
Οι παραπάνω επιτυχημένες συνεργασίες είχαν ως αποτέλεσμα η έξοχη απόδοση των Wo Fat σε συνδυασμό με το απαράμιλλο μουσικό τους δέσιμο, να απογειώσουν τον συνθετικό τους οίστρο και την εκτελεστική τους δεινότητα και να μας μεθύσουν με το εθιστικό heavy απόσταγμα τους, που στηρίζεται σε doom ηχοτοπία αναμεμιγμένα με stoner ηχοχρώματα και sludge ιχνοστοιχεία, που καθιστούν εντυπωσιακά τα jazz ψήγματα και τις έντονες blues πινελιές τους.
 
Η ήδη υπέρ του δέοντος heavy και πλούσια μορφή της μουσικής των Wo Fat εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ποιοτικά ύψη χάρις και στην ανάγλυφη παρουσία της rock ψυχεδέλειας στον ήχο τους, ο οποίος έχει βαπτιστεί σε οπιούχες space λασπουριές, αναδεικνύοντας έτσι με υπέροχο τρόπο, τόσο την στιβαρή δομή των συνθέσεων τους, όσο και τις ατίθασες jam στιγμές τους, οι οποίες καθιστούν τούτο το συναρπαστικό κι απολαυστικό άκουσμα, σχεδόν ακαταμάχητο.
 
Τα δυναμικά ντραμς πλημμυρίζουν με το southern αύρας και αχνής jazz τεχνοτροπίας groove τους το έξοχο The Conjuring, το οποίο πολιορκείται από το μεστό και σε στιγμές φέρον sludge μανδύα μπάσο και το απύθμενο fuzz του, καθώς κι από την πνιγμένη στη stoner παραμόρφωση κιθάρα, που άλλοτε σκαρώνει riffs θηριώδους εκτοπίσματος σε doom ύφος κι άλλοτε υφαίνει περιπετειώδη solos, που μαρτυρούν τις blues καταβολές της και την αγνή rock 'n' roll φύση της.
 
Εν ολίγοις, οι εκπληκτικοί Wo Fat συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους κάπου εκεί κοντά στις heavy rock κορφές με ακόμη έναν επιεικώς καταπληκτικό δίσκο, καθώς πέτυχαν για ακόμη μια φορά να μας προσφέρουν ένα πλούσιο heavy άκουσμα, που βρίθει τσαγανό και σπιρτάδα και συγχρόνως, μας χαρίζουν με το φαντασμαγορικό The Conjuring έναν από τους καλύτερους heavy δίσκους του έτους. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, κάντε λοιπόν τη χάρη στον εαυτό σας..

Small Stone Recordings: Official Website


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου