Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Annimal Machine - This Place Where The Dead Speak With The Living


Το Νοέμβριο του 2010 σχηματίστηκαν οι Annimal Machine, που προέρχονται από το Μεξικό και οι οποίοι κυκλοφόρησαν στο τέλος του περασμένου Μαρτίου την συνολικά δεύτερη δουλειά τους, μα πρώτη με full length μορφή, η οποία περιέχει 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 68 λεπτών και φέρει τον λιτό τίτλο: This Place Where The Dead Speak With The Living.

Ο εν λόγω δίσκος, διακρίνεται για τη δυναμική παραγωγή του, που αναδεικνύει την βαφτισμένη στο fuzz μουσική υπόσταση των Annimal Machine, με την τέλεια ισορροπία της ανάμεσα στην ηχητική βρωμιά και διαύγεια, χαρίζοντας έτσι στις εκρηκτικές συνθέσεις τους, μια σαγηνευτική κι άκρως αιχμηρή metal υφή, η οποία απογειώνει τον υπέρ του δέοντος heavy χαρακτήρα τους.

Η στιβαρή και πυκνή μορφή του rythm section των ταλαντούχων Annimal Machine στηρίζεται στα εξόχως δυνατά χτυπήματα των ντραμς τους, που γεμίζουν με groove το παρθενικό τους πόνημα και στο μεστό τους μπάσο, που στολίζει το επιθετικό κι αρχέγονο doom υπόβαθρο τους με έντονα sludge αρώματα, αποτυπώνοντας έτσι εύγλωττα το ορμητικό τους ταμπεραμέντο.

Τα γιγαντιαία riffs από την κιθάρα των Annimal Machine, άλλοτε παρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους κι άλλοτε καθηλώνουν με το τερατώδες τους εκτόπισμα, ενώ τα λιτά κι απέριττα solos της, χαρίζουν μια μεθυστική metal χροιάς vintage αύρα στο ντεμπούτο τους και κολακεύουν τα ισχνά stoner στοιχεία, που διακρίνουν το μεγαλειώδες κι ατίθασο doom ηχητικό τους μοτίβο.

Οι ευωδιάζουσες πυρίτιδα συνθέσεις των Annimal Machine πλαισιώνονται υπέροχα από τα παθιασμένα και γεμάτα γρέζι φωνητικά τους, τα οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένα στην ογκώδη ατμόσφαιρα του This Place Where The Dead Speak With The Living, το οποίο μας παρουσιάζει με εύγλωττο τρόπο, τις τεράστιες μουσικές δυνατότητες των δημιουργών του.

Εν ολίγοις, οι Annimal Machine μας προσφέρουν ένα εξόχως απολαυστικό δίσκο, που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το ηχητικό τους μέλλον, μιας και το εντυπωσιακό κι επιβλητικό συνάμα, This Place Where The Dead Speak With The Living, βρίθει συνθετικής έμπνευσης και θαρρώ, πως αποτελεί έναν από τους καλύτερους doom δίσκους των τελευταίων ετών. Βάναυσα όμορφο.

Annimal Machine: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου