Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Monobrow - Big Sky, Black Horse


Οι άκρως ταλαντούχοι κι ανερχόμενοι Monobrow, που απαρτίζονται από τον Sam στο μπάσο, από τον Paul στην κιθάρα κι από τον Brian στα ντραμς, σχηματίστηκαν το 2009 στο Οντάριο του Καναδά και μόλις κυκλοφόρησαν την τρίτη full length δουλειά τους, Big Sky, Black Horse, η οποία βρίθει μουσικής ποικιλίας και περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 50 λεπτών.

Ο εν λόγω δίσκος, αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα stoner ενέργειας και doom αδρεναλίνης, καθώς διανθίζει το πλούσιο heavy rock υπόβαθρο του με γενναίες δόσεις prog ψυχεδέλειας και στολίζει τις ανάγλυφες vintage αναφορές του με έντονες progressive πινελιές, που αναδεικνύουν το λυρισμό των metal ηχοχρωμάτων του, ενισχύοντας συγχρόνως την εξαιρετική του ροή.

Τα riffs από την κιθάρα οδηγούν τις συνθέσεις σε μαγευτικά κι αχαλίνωτα doom rock ηχοτοπία, εκεί όπου τα solos της ξεσαλώνουν και πλημμυρίζουν το Big Sky, Black Horse με το ορμητικό nwobhm τσαγανό τους, το οποίο αποκτά αχνές progressive διαστάσεις από τα φέροντα μια μεθυστική blues ευωδία leads της, που μαρτυρούν τις τάσεις αυτοσχεδιασμού των Monobrow.

Το μεστό μπάσο με την ισχνή fuzz υπόσταση του συμμετέχει ενεργά στις συνθέσεις των Monobrow, οι οποίες διακρίνονται για τις συχνές και πάντα εύστοχες αλλαγές του τέμπο τους, που είναι απόρροια των ιδιαιτέρως δυναμικών τους ντραμς, μιας κι αυτά ορίζουν κατά βούληση με το απύθμενο groove τους, την ταχύτητα και την πλούσια μορφή των συνθέσεων τους.

Η περιπετειώδης υφή της αρκούντως heavy μουσικής των Monobrow καθιστά το ταξιδιάρικο Big Sky, Black Horse εξόχως απολαυστικό κι αναδεικνύει συνάμα την μοναδική μουσική τους ταυτότητα, η οποία διακρίνεται για το σπιρτόζικο doom χαρακτήρα της και τη stoner σπιρτάδα της, που καθιστούν σχεδόν εθιστική την retro αίσθηση του heavy αυθορμητισμού της. Έξοχο.

Monobrow: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου