Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Lord Montague


Το 2013 κάπου στην Αμερική σχηματίστηκαν οι Lord Montague, οι οποίοι απαρτίζονται από τον Marcus σε κιθάρα και φωνή, από τον Nate στα ντραμς κι από τον Kyle στο μπάσο. Τούτοι οι εξόχως ταλαντούχοι μουσικοί κυκλοφόρησαν πριν από λίγο καιρό την παρθενική κι ομώνυμη δουλειά τους, η οποία περιέχει 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 49 λεπτών και πλαισιώνεται από ένα εξαίσιο artwork, το οποίο αναδεικνύει περίφημα τη vintage νοσταλγία της μουσικής τους.

Ο ήχος του Lord Montague διακρίνεται για την εξαιρετική παραγωγή του, που χαρίζει στο τελικό μουσικό σύνολο μια μεθυστική retro αίσθηση με την αναλογική της υφή και με την ξεθωριασμένη της διαύγεια προσφέρει blues σπιρτάδα στις περιπετειώδεις συνθέσεις του, που ξεχωρίζουν για την αγνή κι ανόθευτη proto metal αύρα τους, που εντείνει τα ήδη δυνατά heavy αρώματα hippie ψυχεδέλειας, τα οποία διαπερνούν τη βαφτισμένη στο αυθεντικό rock 'n' roll υπόσταση τους.

Τα εθιστικά κομμάτια των Lord Montague μοιάζουν να έχουν περάσει για κάμποσες δεκαετίες από την φάση της παλαίωσης, καθώς είναι λες και κάποιος άνοιξε το κελάρι του και μέσα από εκείνο το αραχνιασμένο βαρέλι αντί για γλυκόπιοτο οίνο, ξεπήδησε ένα μεθυστικό heavy rock νέκταρ, ικανό να σκλαβώσει και τις πιο δυσπρόσιτες αισθήσεις με την ανείπωτη κι απαράμιλλη μουσική ομορφιά του, που για δεκαετίες είχε ξεμείνει κλειδωμένη στα άδυτα του rock ήχου.

Η ατίθαση κιθάρα σκαρώνει μεγαλειώδους εκτοπίσματος και συνάμα εξόχως μελωδικά riffs, τα οποία φροντίζει να διανθίσει με σαγηνευτικά psych rock αισθητικής leads και με πρώιμης metal υφής solos, αναδεικνύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις vintage καταβολές των συνθέσεων του Lord Montague, το οποίο ξεχειλίζει groove χάρη στα δυναμικά του ντραμς και στο μεστό του μπάσο, το οποίο γεμίζει φανταστικά τις συνθέσεις του, με τον αχνό fuzz χαρακτήρα του.

Οι εμπνευσμένες συνθέσεις των Lord Montague συνοδεύονται κι από τα σποραδικά φωνητικά τους, που χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο πετυχαίνουν κι εντείνουν την αύρα rock νοσταλγίας, που διακρίνει την ποτισμένη με heavy παραισθησιογόνα υπόσταση τους, ενώ η εκτελεστική δεινότητα τους βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τον συνθετικό τους οίστρο κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη γέννηση ενός συναρπαστικού doom rock ακούσματος, που βρίθει φρεσκάδας.

Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν ψυχεδελικό vintage αισθητικής doom rock οργασμό, που τιμά τις ρίζες του, δίχως όμως να τις αντιγράφει και συγχρόνως αποτελεί έναν από τους πιο φρέσκους proto metal δίσκους των τελευταίων πολλών ετών, καθώς τυγχάνει να ξεχειλίζει από heavy τσαγανό, ενώ η αδάμαστη rock 'n' roll ψυχή του ντεμπούτο των Lord Montague, καθιστά το μέλλον τους λαμπρό και μας χαρίζει συναρπαστικές στιγμές rock απόλαυσης. Καθηλωτικό.

Lord Montague: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου