Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Alien Mustangs - River


Οι ανερχόμενοι και σφόδρα ταλαντούχοι Alien Mustangs σχηματίστηκαν κάπου μες το 2010 στην όμορφη Θεσσαλονίκη κι απαρτίζονται από πέντε ικανότατους μουσικούς, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν την δεύτερη δουλειά τους, η οποία φέρει τον λιτό κι απέριττο τίτλο River κι έχει την μορφή EP, καθώς περιέχει μόλις 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας 18 λεπτών.

Το εν λόγω άκρως χορταστικό και ιδιαιτέρως απολαυστικό, παρά την μικρή του διάρκεια, άκουσμα, κυκλοφορεί σε φυσική κόπια και πιο συγκεκριμένα σε μορφή 10" βινυλίου από την Hands In Sand Records, ενώ οι εξόχως ελπιδοφόροι και πολλά υποσχόμενοι δημιουργοί του, το προσφέρουν προς δωρεάν download μέσα από την σελίδα τους στο bandcamp.

Η επιεικώς καταπληκτική εμφάνιση των Alien Mustangs στο Fuzztastic Planet τον περασμένο Αύγουστο επιβεβαίωσε τις άκρως θετικές συστάσεις, που τους συνοδεύουν, μιας και υπήρξαν η πλέον εντυπωσιακή μπάντα του διημέρου, πετυχαίνοντας να συναρπάσουν τους πάντες στο κοινό, τόσο με την αψεγάδιαστη απόδοση τους, όσο και με τη μαγευτική μουσική τους.

Τα κομμάτια του River χαρίζουν προσωπικό χαρακτήρα στην μουσική των Alien Mustangs, καθώς μαρτυρούν το πλούσιο συνθετικό τους ταλέντο, το οποίο πραγματικά ξεχειλίζει σε τούτο το φανταστικό EP κι αναδεικνύουν περίφημα την εκτελεστική τους δεινότητα, που συνοδεύεται από περίσσιο πάθος, αγνή αγάπη κι αχαλίνωτο μεράκι για τον rock κι όχι μόνο, ήχο.

Ο μουσικός κόσμος των Alien Mustangs, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται στα δυο έως τώρα EP τους και κυρίως στο περί ου ο λόγος, River, βρίσκεται στα βάθη της ψυχεδέλειας και είναι διανθισμένος με έντονα garage ηχοχρώματα και με παραμορφωμένα pop rock ηχοτοπία, τα οποία καθιστούν την εθιστική κι εξόχως μεθυστική μουσική τους, σχεδόν καθηλωτική.

Εν ολίγοις, θαρρώ ότι τούτη η μπάντα είναι φτιαγμένη για πολύ μεγάλα πράγματα, καθώς τόσο στη μέχρι τώρα δισκογραφία της, όσο και στην έως τώρα παρουσία της στα συναυλιακά σανίδια, οι Alien Mustangs έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους και με το απαράμιλλης ομορφιάς River ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών σε πραγματικά δυσθεώρητα ύψη. Υπόκλιση.

Alien Mustangs: Bandcamp / Facebook
Hands In Sand Records: Official Website


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου