Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Holy Serpent - EP

 
Οι πολλά υποσχόμενοι Holy Serpent, οι οποίοι προέρχονται από την Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου και σχηματίστηκαν στα τέλη του περασμένου έτους, κυκλοφόρησαν στις αρχές του τρέχοντος μήνα την παρθενική κι ομώνυμη δουλειά τους, η οποία έχει την μορφή ep, καθώς περιέχει μόλις 4 συνθέσεις, η συνολική διάρκεια των οποίων, αγγίζει τα 31 λεπτά.
 
Το εν λόγω άκουσμα συνοδεύεται από ένα τρομερά λεπτομερές και πολύχρωμο artwork, το οποίο καθιστά έντονη την ανάλαφρη heavy ψυχεδέλεια των συνθέσεων του, η εκπληκτική ροή των οποίων, οφείλεται τόσο στο πλούσιο συνθετικό κι εκτελεστικό ταλέντο των Holy Serpent, όσο και στην αψεγάδιαστη παραγωγή του ep, η οποία ξεχειλίζει ηχητική θέρμη και ζεστασιά.
 
Ο πυκνός κι εθιστικός καπνός stoner ψυχεδέλειας, που καλύπτει σαν πέπλο τις συνθέσεις των Holy Serpent, μαγεύει τις αισθήσεις με την μεθυστική του υφή κι αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, τόσο τον παλιακό doom χαρακτήρα τους, όσο και το οπιούχο heavy υπόβαθρο τους, το οποίο παραλύει κι αιχμαλωτίζει καρδιές κι αισθήματα χάρη στη μελαγχολική vintage αύρα του.
 
Τα λιτά κι απέριττα ντραμς κρατούν με μαεστρία τα ηχητικά μπόσικα του ep και παραχωρούν στην κιθάρα την κυριαρχία επί των συνθέσεων του, μιας και σε αυτή οφείλεται το νοσταλγικό κλίμα του, ενώ το χαμηλό κούρδισμα της, αναδεικνύει τα καθαρά κι ομιχλώδη φωνητικά των Holy Serpent και κολακεύει το μεστό τους μπάσο, μιας κι απογειώνει το γλυκό fuzz ύφος του.
 
Η χορταστική κι άκρως απολαυστική υφή του παρθενικού πονήματος των Holy Serpent, οφείλει την απαράμιλλη ομορφιά της, τόσο στην ατίθαση φαντασία, όσο και στην αστείρευτη έμπνευση τους, που σε συνδυασμό με το τεράστιο ταλέντο τους, καθιστούν σχεδόν ακαταμάχητο τούτο το επιεικώς έξοχο ep, που καίει καρδιές χάρη στην αμαρτωλά θελκτική μουσική του. Σαγηνευτικό.
 
Holy Serpnet: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου