Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Thunderhawk - Do Or Die

 
Οι δυναμικοί ThunderHawk σχηματίστηκαν το 2009 στο New Hampshire κι απαρτίζονται από τον Bryan σε κιθάρα και φωνητικά, από τον Chris σε μπάσο και φωνητικά, από τον Logan στην κιθάρα κι από τον Jon στα ντραμς, οι οποίοι πριν από έναν μήνα περίπου κυκλοφόρησαν την εκρηκτική κι άκρως χορταστική νέα τους δουλειά με τίτλο Do Or Die, η οποία έχει τη μορφή ep.
 
Το εν λόγω άκουσμα πλαισιώνεται από ένα λεπτομερές και μολυβένιο artwork και διακρίνεται για την αψεγάδιαστη και διαυγή παραγωγή του, που αναδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την εξόχως heavy αδρεναλίνη του, ενώ περιέχει 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 36 λεπτών, ένα εκ των οποίων, αποτελεί διασκευή στο κλασικό κομμάτι War Pigs των μοναδικών Black Sabbath.
 
Η μουσική των ThunderHawk ευωδιάζει πυρίτιδα σε κάθε της νότα κι αυτό μάλλον οφείλεται στο περίσσιο μεράκι και το απύθμενο πάθος τους, ενώ η πυριγενής υπόσταση των ιδιαιτέρως heavy συνθέσεων τους, οφείλει το πυρακτωμένο της ταμπεραμέντο στο stoner τσαγανό και την blues σπιρτάδα τους, που καθιστούν άκρως απολαυστικό το σπιρτόζικο doom μπρίο του Do Or Die.
 
Τα φωνητικά ξεχειλίζουν ζωηράδα κι ελίσσονται αρμονικά μέσα στο ρωμαλέο heavy κράμα των ThunderHawk, οι κιθάρες των οποίων κυριαρχούν στο τελικό μουσικό σύνολο, χάρη στην πληθωρική υφή τους, ενώ το μεστό κι ατίθασο μπάσο τους, χαρίζει βάθος κι όγκο στο Do Or Die κι απογειώνει το δυναμικό κι ορισμένες στιγμές χειμαρρώδες groove των δυνατών ντραμς τους.
 
Ο στιβαρός ήχος των ThunderHawk ακροβατεί τέλεια μεταξύ παλαιάς κοπής doom ηχοτοπίων και μοντέρνας αισθητικής stoner ηχοχρωμάτων, ενώ οφείλει την ορμητική του υφή στις έντονες blues rock πινελιές του, οι οποίες ευωδιάζουν φρεσκάδα και καθιστούν το συμπαγές Do Or Die φιλικό, τόσο στους λάτρεις του παλιομοδίτικου, όσο και του σύγχρονου heavy ήχου. Υπέροχο.
 
ThunderHawk: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου