Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Kalpa - Sequences*

 
Οι ταλαντούχοι Kalpa σχηματίστηκαν το 2012 στην Αθήνα κι απαρτίζονται από τέσσερις άκρως προικισμένους μουσικούς, οι οποίοι στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου κυκλοφόρησαν την παρθενική δουλειά τους, ένα full length άλμπουμ, που γεννήθηκε ύστερα από αμέτρητα live σε κάθε underground γωνιά της χώρας, επιβεβαιώνοντας έτσι την τεράστια δυναμική τους.
 
Το εν λόγω άλμπουμ φέρει τον τίτλο Sequences* και περιέχει 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών, ενώ διακρίνεται για την διαυγή παραγωγή του, που απογειώνει τις εκρηκτικές του συνθέσεις και ξεχωρίζει για το μυστηριώδες και σκοτεινό artwork του, το οποίο μαρτυρά τον περιπετειώδη κι experimental χαρακτήρα του, με τον πλέον πειστικό κι εύγλωττο τρόπο.
 
Η κιθάρα παίζει σημαντικό ρόλο στο ντεμπούτο των Kalpa, καθώς έχει τριπλή υπόσταση, μιας κι απουσιάζει το μπάσο από τη σύνθεση τους, αν κι αυτό περνά απαρατήρητο, χάρη στο στιβαρό εκτόπισμα του Sequences*, το οποίο οφείλεται εν πολλοίς στην αστείρευτη έμπνευση και την εκτελεστική μαεστρία τους, εξαιτίας των οποίων ξεδιπλώνουν τον συνθετικό τους οίστρο.
 
Τα δυνατά ντραμς προσφέρουν γενναίες ποσότητες groove στο τελικό μουσικό σύνολο και συνοδεύουν εξαιρετικά τις κιθάρες των Kalpa, που έχουν μοιρασμένες ιδιότητες στο χορταστικό Sequences*, καθώς η μια σκαρώνει διαρκώς riffs, πότε σε τραχύ sludge ύφος με αχνές black αποχρώσεις και πότε με post μορφή, κολακεύοντας έτσι την υφέρπουσα ψυχεδέλεια τους.
 
Ο εύθραυστος κι αρκούντως heavy ήχος των Kalpa, οφείλει την αρμονική υπόσταση του, που ευωδιάζει πυρίτιδα στη δεύτερη κιθάρα τους, που εντείνει την post rock αύρα του Sequences*, χααρίζοντας της συνάμα metal αιχμές, ενώ η τρίτη κιθάρα τους, χάρη στο γαλήνιο κι υπόκωφο fuzz της, συντροφεύει τόσο τα συμπαγή riffs τους, όσο και τα αιθέρια leads και solos τους.
 
Εν ολίγοις, η απολύτως instrumental υπόσταση του Sequences* βρίθει φρεσκάδας κι αποτελεί ένα επιεικώς εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από τους πολλά υποσχόμενους κι ελπιδοφόρους Kalpa, οι οποίοι θαρρώ ότι έχουν όλα τα φόντα για να επιτύχουν και να καθιερωθούν ως μια από τις πλέον ποιοτικές μπάντες του ακραίου post ήχου, εντός κι εκτός συνόρων. Εύγε.
 
Kalpa: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου