Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Twingiant - Devil Down

 
Οι ταλαντούχοι και σταθερά ανερχόμενοι Twingiant σχηματίστηκαν το 2010 στο Φοίνιξ της Αριζόνα κι απαρτίζονται από τον Jarrod σε φωνητικά και μπάσο, από τους Νίκο και Tony στις κιθάρες κι από τον Jeff στα ντραμς, οι οποίοι κυκλοφόρησαν στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη τη νέα και δεύτερη με full length μορφή δουλειά τους, με τίτλο Devil Down.
 
Το εν λόγω άλμπουμ ξεχωρίζει για την γλυκιά ηχητική του θέρμη, η οποία οφείλεται εν πολλοίς στην εξαιρετική του παραγωγή, την οποία ανέλαβαν αποκλειστικά και με περίσσια επιτυχία οι ίδιοι οι Twingiant, οι οποίοι με τα 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 33 λεπτών του Devil Down, μας ταξιδεύουν στα πολύχρωμα κι αχανή βάθη της σύγχρονης heavy rock ψυχεδέλειας.
 
Η φωνή των Twingiant, που εδώ εμφανίζεται στα μισά κομμάτια μόνο, χαρίζει sludge αιχμές στο τελικό μουσικό σύνολο, το οποίο διακρίνεται για το μεστό και πασπαλισμένο με fuzz μπάσο τους, που χαρίζει βάθος κι όγκο στις μεθυστικές συνθέσεις του Devil Down, ενώ ειδικής μνείας αξίζουν τα ντραμς, τα οποία χαρίζουν άπλετο groove στις εθιστικές stoner μελωδίες τους.
 
Τα riffs από τη μια κιθάρα των Twingiant άλλοτε στάζουν heavy αδρεναλίνη χάρη στην ζόρικη stoner υπόσταση τους κι άλλοτε μεθούν τις αισθήσεις με την αποπνέουσα ζεστασιά τονικότητα τους, διανθίζοντάς έτσι με έντονα desert ηχοχρώματα το Devil Down, ενώ η έτερη κιθάρα τους, χάρη στα έξοχα leads και solos της, το στολίζει με space ηχοτοπία κι αχνές post πινελιές.
 
Ο πλούσιος ηχητικός κόσμος των Twingiant διακρίνεται για την οργανική υφή της μουσικότητας του και για την ονειρική αύρα του στιβαρού του εκτοπίσματος, προσφέροντας μας έτσι με το χορταστικό Devil Down ένα άκουσμα ιδιαιτέρως δυναμικό κι εξαιρετικά απολαυστικό, το οποίο αναδεικνύει περίφημα τόσο την εκρηκτική stoner, όσο και τη γαλήνια desert πλευρά τους.
 
Εν ολίγοις, το συναρπαστικό Devil Down θαρρώ, ότι αποτελεί το απαύγασμα της heavy rock ψυχεδέλειας, καθώς συνδυάζει επιτυχώς, χάρη στο τεράστιο ταλέντο των Twingiant, την αιθέρια sludge χροιά τους με την ευωδιάζουσα desert αρώματα stoner υπόσταση τους, προσφέροντας μας μια heavy πανδαισία, που ζαλίζει χάρη στην απαράμιλλη ομορφιά της. Παραμυθένιο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου