Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Cruces

 
Οι ταλαντούχοι κι ανερχόμενοι Cruces, οι οποίοι προέρχονται από την Πενσυλβάνια της Αμερικής, δεν έχουν ακόμη συμπληρώσει δυο χρόνια ζωής, όμως τα πέντε μέλη τους, οι Nathan και Evan στις κιθάρες, ο Daniel στα ντραμς, η Naomi στη φωνή κι ο Dan στο μπάσο, στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη κυκλοφόρησαν την παρθενική κι ομώνυμη full length δουλειά τους.
 
Το εν λόγω άκουσμα περιέχει 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 30 λεπτών και πλαισιώνεται από ένα παραμυθένιο artwork, που αναδεικνύει τον ονειρικά όμορφο κι αχνό occult χαρακτήρα των Cruces, ο οποίος αποτυπώνεται κυρίως μες από τους στίχους τους, αλλά και στη μουσική τους, η οποία οφείλει μεγάλο ποσοστό της δυναμικής της στην αψεγάδιαστη παραγωγή του δίσκου.
 
Η μαγευτική φωνή υπνωτίζει τις αισθήσεις κι αιχμαλωτίζει το πνεύμα με την αισθαντική χροιά της, ενώ η μια κιθάρα σκαρώνει διαρκώς αρκούντως heavy και ρωμαλέα riffs, πότε σε trad doom ύφος και πότε σε έντονες blues rock αποχρώσεις και η δεύτερη κιθάρα των Cruces, κλέβει την παράσταση χάρη στα εθιστικά της leads και solos, τα οποία ξεχειλίζουν occult αύρας τσαγανό.
 
Τα σπινθηροβόλα ντραμς πλημμυρίζουν με το blues ταμπεραμέντο τους το τελικό μουσικό σύνολο, το οποίο διανθίζουν με γενναίες ποσότητες groove, ενώ συνθέτουν ένα συμπαγές και στιβαρό rythm section μαζί με το μεστό μπάσο, το οποίο γεμίζει τις συνθέσεις των Cruces με τον όγκο του και τους χαρίζει βάθος, που μαρτυρά τις ισχνές και νόστιμες, stoner αναφορές τους.
 
Ο δυνατός psych rock χαρακτήρας του ντεμπούτο δίσκου των Cruces, μας παρουσιάζει το μεγάλο μουσικό τους ταλέντο, καθώς απογειώνει τον συνθετικό κι εκτελεστικό τους οίστρο, που σε συνδυασμό με την αστείρευτη έμπνευση τους, μας χαρίζουν ένα άκουσμα εξόχως θελκτικό, το οποίο καθηλώνει με την έμφυτη blues γοητεία και την αμαρτωλή doom rock σαγήνη του. 
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα heavy άκουσμα ιδιαιτέρως απολαυστικό, το οποίο τυγχάνει να αποτελεί ένα επιεικώς εξαίρετο πρώτο δείγμα γραφής από τους ελπιδοφόρους και πολλά υποσχόμενους Cruces, που θαρρώ ότι έχουν όλα τα φόντα και το απαραίτητο μεράκι για να καθιερωθούν στην ελίτ του blues αρώματος, doom ήχου. Παραισθησιογόνα σαγηνευτικό.
 
Cruces: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου