Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Sativa Root - Dark Days

 
Οι σταθερά ανερχόμενοι Sativa Root σχηματίστηκαν το 2011 στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας κι απαρτίζονται από 3 άκρως ταλαντούχους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Isaak στα ντραμς, τον Stonerhead στην κιθάρα και τον Fant στο μπάσο, οι οποίοι μόλις κυκλοφόρησαν τη δεύτερη δουλειά τους, που όπως και το περσινό ντεμπούτο τους, έχει κι αυτή την μορφή Ep.
 
Το εν λόγω άκουσμα φέρει τον τίτλο Dark Days και περιέχει 2 κομμάτια συνολικής διάρκειας 11 λεπτών, ενώ πλαισιώνεται από ένα φιλοτεχνημένο στο χέρι με μολύβι κι απαράμιλλης ομορφιάς artwork, που τονίζει την καθαρά instrumental υπόσταση του, η οποία απογειώνεται από την διαυγή κι ογκώδη παραγωγή του, που χαρίζει έξτρα δυναμική στις ήδη δυνατές συνθέσεις του.
 
Η κιθάρα των Sativa Root σκαρώνει ρωμαλέα riffs σε διάφορους heavy ρυθμούς και υφαίνει παραμυθένιας ομορφιάς leads και solos, διανθίζοντας το μαγευτικό Dark Days, πότε με στιβαρά doom ηχοχρώματα και πότε με ισχνές stoner μελωδίες βαπτισμένες στη rock ψυχεδέλεια, ενώ η διανθισμένη με ισχνά post αρώματα υπόσταση της, αναδύει ανατολίτικες μουσικές ευωδίες.
 
Τα sludge ξεσπάσματα από το μεστό μπάσο, που σιγοντάρει περίφημα την χαμηλά κουρδισμένη κιθάρα των Sativa Root και χαρίζει άπλετο βάθος στον ήχο τους με το fuzz ταμπεραμέντο του, ενισχύουν την διαβολικά σαγηνευτική heavy υπόσταση τους, ενώ τα δυναμικά τους ντραμς, πασπαλίζουν με groove το χορταστικό κι απολαυστικό, παρά το μικρό του δέμας, Dark Days.
 
Ο ερεβώδης κι ονειρικός συνάμα χαρακτήρας του Dark Days επιβεβαιώνει τις εκπληκτικές κριτικές, που έλαβαν πέρσι για το πρώτο τους πόνημα οι δημιουργοί του, καθώς παρουσιάζει με εύγλωττο τρόπο το περίσσιο ταλέντο και την αστείρευτη έμπνευση τους, ενώ μας προϊδεάζει για τα καλά σχετικά με τον επερχόμενο, πρώτο, full length δίσκο των Sativa Root. Εξαιρετικό.
 
Sativa Root: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου