Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Stoned Jesus - The Harvest

 
Οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Stoned Jesus σχηματίστηκαν το 2009 στο Κίεβο της Ουκρανίας κι απαρτίζονται από τρεις άκρως προικισμένους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Igor σε φωνή, κιθάρα και hammond, από τον Sergii στο μπάσο και τον Viktor στα ντραμς, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν τη νέα και συνολικά τρίτη με μορφή full length δουλειά τους.
 
Το εν λόγω άκουσμα φέρει τον τίτλο The Harvest και πλαισιώνεται από ένα υπέροχο artwork, που αναδεικνύει περίφημα το όχι και τόσο αθώο νόημα των στίχων, καθώς και την υφέρπουσα ψυχεδέλεια της μουσικής των Stoned Jesus, οι οποίοι με όπλο την αψεγάδιαστη παραγωγή τους, μας παρουσιάζουν 6 νέα κι εκρηκτικά κομμάτια συνολικής διάρκειας 43 λεπτών.
 
Η ρωμαλέα φωνή των Stoned Jesus χαρίζει αχνές grunge αιχμές στο τελικό μουσικό κι εντείνει το δυναμισμό του και η ατίθαση κιθάρα τους, πότε σκαρώνει ισοπεδωτικά riffs σε doom ύφος και πότε μας ταξιδεύει σε prog rock ηχοτοπία ανείπωτης ομορφιάς, ενώ τα σαλεμένα leads και solos της, καθιστούν άκρως απολαυστικό το The Harvest με τις space και noise πινελιές τους.
 
Τα δυναμικά ντραμς πλημμυρίζουν με groove το χορταστικό The Harvest και το στολίζουν με το blues τσαγανό τους, απογειώνοντας έτσι το ισχνό fuzz από το μεστό μπάσο, το οποίο χαρίζει βάθος κι όγκο στις συνθέσεις των Stoned Jesus, χάρη στις κλασσικές metal αναφορές και τα έντονα stoner στοιχεία του, ενώ η vintage αύρα τους, οφείλεται στο λιτό τους hammond.
 
Ο σαγηνευτικός κι αρκούντως heavy μουσικός κόσμος των Stoned Jesus αναδύει δυνατές prog αναθυμιάσεις κι ευωδιάζει πυρίτιδα χάρη στη metal επίστρωση του stoner χαρακτήρα του, ενώ η πειραματική προσέγγιση του doom ήχου, ζωγραφίζει τα ισχνά noise και grunge ψήγματα τους κι απογειώνει το επιεικώς εξαίρετο The Harvest με την σχεδόν έμφυτη blues σπιρτάδα του.
 
Εν ολίγοις, οι τρομεροί Stoned Jesus μόλις κυκλοφόρησαν μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες heavy δουλειές για το τρέχον έτος, μιας και οι νέες τους συνθέσεις βρίθουν έμπνευσης και με εύγλωττο τρόπο μαρτυρούν τον συνθετικό κι εκτελεστικό τους οίστρο, ενώ το πειραματικό rock ταμπεραμέντο του έξοχου The Harvest, καθιστά την κάθε του ακρόαση, μοναδική. Εύγε.
 
Stoned Jesus: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου