Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ssanahtes

 
Οι ταλαντούχοι Ssanahtes σχηματίστηκαν το 2013 από τον Fabien σε πλήκτρα και φωνή, τον Frank σε μπάσο και φωνή, τον Thomas σε κιθάρα και φωνή, τον Nicholas στην κιθάρα και τον Dylan στα ντραμς, οι οποίοι αν και είναι μοιρασμένοι ανάμεσα στο Παρίσι και το Μπορντό, πρόσφατα κυκλοφόρησαν την παρθενική κι ομώνυμη δουλειά τους, που έχει την μορφή Ep.
 
Το εν λόγω άκουσμα περιέχει μόλις 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 22 λεπτών περίπου και ξεχωρίζει τόσο για την αψεγάδιαστη και ιδιαιτέρως δυναμική παραγωγή του, που απογειώνει την extreme υφή των συνθέσεων τους, όσο και για το εκπληκτικό του artwork, που πλαισιώνει με περίφημο τρόπο την αρρωστημένη και βαπτισμένη στη metal ψυχεδέλεια, μουσική τους.
 
Η φωνή κινείται πάντα σε brutal πλαίσια, καθώς πότε έχει σχιστή sludge υφή και πότε διακρίνεται για τις hardcore αναφορές της, χαρίζοντας έτσι μια έντονη ευωδία extreme metal πυρίτιδας στο συμπαγές stoner μοτίβο του δυναμικού rythm section των Ssanahtes, το οποίο οφείλει τον στιβαρό του χαρακτήρα στο ατίθασο μπάσο και στα σαλεμένα τους ντραμς.
 
Τα διακριτικά πλήκτρα χαρίζουν αχνές post πινελιές στο τελικό μουσικό σύνολο και συνοδεύουν υπέροχα της δυο κιθάρες, οι οποίες άλλοτε σπέρνουν τον όλεθρο με τα σκαιά κι ογκώδη riffs τους κι άλλοτε πασπαλίζουν το διανθισμένο με ισχνές industrial αιχμές Ep των Ssanahtes με ονειρικές μελωδίες, χάρη στα διαβολικής σαγήνης solos τους και τα γαλήνια τους leads.
 
Ο ερεβώδης ήχος τούτης της ελπιδοφόρας μπάντας μας ταξιδεύει στα πλέον ανήλιαγα σοκάκια της heavy και της extreme metal μουσικής, καθώς οι νοσηρά θελκτικές συνθέσεις τους, φέρουν μια εθιστική sludge αύρα, που κολακεύει το ακάνθινο industrial πέπλο τους κι απογειώνει τα δυνατά stoner και τα ισχνά post ηχοχρώματα των πολλά υποσχόμενων Ssanahtes. Έξοχο.
 
Ssanahtes: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου