Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Desert Rider - Echoes Of The Big Sand

 
Οι Ιταλοί κι ανερχόμενοι Desert Rider σχηματίστηκαν το 2012 στην Περούτζια κι απαρτίζονται από 4 άκρως ταλαντούχους μουσικούς, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν την παρθενική δουλειά τους, που είναι εμπνευσμένη από τη sci-fi νουβέλα Dune του Frank Herbert και φέρει τον τίτλο Echoes Of The Big Sand, ενώ περιέχει 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 37 λεπτών.
 
Το εν λόγω άλμπουμ είναι καλυμμένο με ένα λεπτό και ιδιαιτέρως κολακευτικό για τις συνθέσεις του metal πέπλο, το οποίο σκεπάζει τις έντονες desert επιρροές του Echoes Of The Big Sand και συνάμα αναδεικνύει το πλούσιο ταλέντο των Desert Rider, οι οποίοι συνδυάζουν αρμονικά στις συνθέσεις τους τον ορμητικό stoner χαρακτήρα τους με την αχνή heavy psych αύρα τους.
 
Η φωνή των ελπιδοφόρων Desert Rider ενισχύει τις σχεδόν ανεπαίσθητες space αποχρώσεις τους κι εντάσσεται έτσι γαλήνια στην αρκούντως heavy ατμόσφαιρα των συνθέσεων τους, οι οποίες οφείλουν την συμπαγή τους υπόσταση, τόσο στο μεστό τους μπάσο, που δίνει βάθος κι όγκο στο Echoes Of The Big Sand, όσο και στα δυνατά τους ντραμς, που ξεχειλίζουν groove.
 
Τα διακριτικά samples φωνητικών ενισχύουν τη science fiction αισθητική των κομματιών του χορταστικού Echoes Of The Big Sand και συμβάλουν έτσι στην ομαλή ροή του, ενώ η στιβαρή κιθάρα σκαρώνει συνεχώς δυναμικά riffs σε αιχμηρό stoner ύφος και πλέκει μεθυστικά solos κι εθιστικά leads, που βυθίζουν σε πυκνές desert αναθυμιάσεις τις μελωδίες των Desert Rider.
 
Ο fuzz τύπος του Echoes Of The Big Sand μαρτυρά την ωμή και σε στιγμές πρωτόγονη stoner δυναμική των κομματιών του κι αναδεικνύει περίφημα το σχεδόν ανεπαίσθητο doom rock άρωμα τους, ενώ συγχρόνως απογειώνει την αιθέρια desert υπόσταση των Desert Rider, παρουσιάζει με άκρως πειστικό κι εύγλωττο τρόπο, τόσο το συνθετικό, όσο και τον εκτελεστικό τους οίστρο.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από τους πολλά υποσχόμενους Desert Rider, που μέσω του εξόχως απολαυστικού ντεμπούτο δίσκου τους, μας γεμίζουν ελπίδες για το μέλλον τους, καθώς το Echoes Of The Big Sand ανεβάζει πολύ τις προσδοκίες για τις επερχόμενες δουλειές τους, με την ανόθευτη heavy υπόσταση του. Έξοχο.
 
Desert Rider: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου