Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Hellships - Doom Organs

 
Οι ταλαντούχοι Hellships σχηματίστηκαν το 2009 στην Ολυμπία της Ουάσιγκτον και πρόσφατα κυκλοφόρησαν τη δεύτερη συνολικά μα πρώτη με full length μορφή δουλειά τους, η οποία φέρει τον τίτλο Doom Organs και περιέχει έξι κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 64 λεπτών.  
 
Το εν λόγω άλμπουμ διακρίνεται για το πολύχρωμο artwork του, που εντείνει την ψυχεδέλεια των συνθέσεων του και διακρίνεται για την διαυγή παραγωγή του, η οποία ενισχύει σημαντικά τον δυναμικό του ήχο κι αναδεικνύει έτσι την έντονη ευωδία rock πυρίτιδας των κομματιών του.
 
Ο διεστραμμένα heavy χαρακτήρας του Doom Organs οφείλεται εν πολλοίς στο πιάνο, το όργανο, τα πλήκτρα και τα σποραδικά κι απόκοσμα φωνητικά των Hellships, καθώς διανθίζουν το heavy ταμπεραμέντο και την experimental αύρα τους με την αιθέρια και νοσηρή τους υφή.
 
Τα δυναμικά ντραμς χαρίζουν groove στο τελικό μουσικό σύνολο και κρατούν με μαεστρία τα μπόσικα του Doom Organs, ενώ συνθέτουν ένα ιδιαιτέρως στιβαρό και συμπαγές rythm section με το μεστό μπάσο των Hellships, το οποίο προσφέρει βάθος κι όγκο στις συνθέσεις τους.
 
Η δυναμική κιθάρα πότε σπέρνει τον όλεθρο με τα σκοτεινά doom ύφους riffs της, που συχνά είναι διανθισμένα με stoner ηχοχρώματα και πότε υφαίνει λυρικές μελωδίες σε krautrock μοτίβο, καθιστώντας έτσι άκρως συναρπαστικό το Doom Organs των άκρως ελπιδοφόρων Hellships.
 
Εν ολίγοις, οι πολλά υποσχόμενοι Hellships μας βυθίζουν σε μια ψυχεδελική heavy rock δίνη με το φαντασμαγορικό Doom Organs, που λειτουργεί σαν doom καλειδοσκόπιο και μας ταξιδεύει σε αχαλίνωτα noise κι αχνά ambient ηχοτοπία, ανείπωτης krautrock ομορφιάς. Εξαιρετικό.
 
Hellships: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου