Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Shrine Of The Serpent

 
Οι νεοσύστατοι Shrine Of The Serpent σχηματίστηκαν το 2014 στο Πόρτλαντ του Όρεγκον κι απαρτίζονται από τρεις ταλαντούχους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τους John και Todd σε κιθάρες και φωνητικά κι από τον Garrett στα ντραμς, όλοι εκ των οποίων έχουν σημαντική πορεία πίσω τους με διάφορες μπάντες στη heavy κι ακραία metal μουσική σκηνή γενικότερα.
 
Το παρθενικό κι ομώνυμο πόνημα τους ως Shrine Of The Serpent κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό δίχως την βοήθεια κάποιας δισκογραφικής κι έχει την μορφή Ep, καθώς περιέχει μόλις 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας 30 λεπτών, ο βαλτώδης κι αρκούντως διαυγής ήχος των οποίων, είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς του Billy Anderson στον τομέα της παραγωγής.
 
Ο σκαιός μουσικός κόσμος τούτης της άκρως χορταστικής κυκλοφορίας οφείλει τον σκοτεινό κι ερεβώδη της χαρακτήρα στην αργόσυρτη μουσική των Shrine Of The Serpent, οι δυο κιθάρες των οποίων, σκαρώνουν υπέρ του δέοντος heavy κι αιχμηρά riffs, που άλλοτε μαρτυρούν τις έντονες doom επιρροές τους κι άλλοτε ευωδιάζουν death metal σαπίλα σε κάθε τους νότα.
 
Τα λιγοστά τους solos χαρίζουν αχνές funeral πινελιές στο τελικό μουσικό σύνολο, που αποκτά sludge διαστάσεις χάρη στα brutal φωνητικά τους, τα οποία σε στιγμές διακρίνονται από μια σχιστή black χροιά, που απογειώνει το τραχύ groove των ντραμς, τα πνιγηρά χτυπήματα των οποίων, εντείνουν την αύρα απειλής, που διαπερνά τις συνθέσεις των Shrine Of The Serpent.
 
Η νοσηρή ατμόσφαιρα της ντεμπούτο κυκλοφορίας των Shrine Of The Serpent θαρρώ, πως θα ξετρελάνει τους λάτρεις του extreme και σκληρού heavy ήχου, καθώς μαρτυρά με πειστικό τρόπο το περίσσιο μεράκι και το μεγάλο ταλέντο τους, μιας και οι συνθέσεις του ξεχειλίζουν sludge τσαγανό και συνδυάζουν ιδανικά τον doom όλεθρο με την death παράνοια. Εξαιρετικό.
 
Shrine Of The Serpent: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου