Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

That Temple


Οι πολλά υποσχόμενοι That Temple σχηματίστηκαν το 2014 στο Λέστερ της Αγγλίας από τον Joe στα ντραμς, τον Chris στην κιθάρα και τον Matt στο μπάσο, οι οποίοι τον περασμένο Μάη κυκλοφόρησαν την παρθενική κι ομώνυμη δουλειά τους, που έχει την μορφή Ep κυκλοφορίας.

Το εν λόγω άκουσμα διαρκεί συνολικά 17 λεπτά και περιέχει 3 κομμάτια, ένα εκ των οποίων αποτελεί διασκευή σε τραγούδι των Black Sabbath, ενώ διακρίνεται για την ηχητική θέρμη της παραγωγής του, η οποία αναδεικνύει υπέροχα την ανίερη fuzz ζεστασιά των That Temple.

Η βαφτισμένη σε οπιούχα fuzz ύδατα κιθάρα σκαρώνει συνεχώς σκανταλιάρικα riffs σε διάφορους heavy ρυθμούς και διανθίζει την πρώτη δουλειά των That Temple με τα εθιστικά leads και τα εκρηκτικά solos της, που πασπαλίζουν με heavy psych μαγεία το τελικό σύνολο.

Τα δυναμικά ντραμς πλημμυρίζουν με το σπιρτόζικο τους groove τις σπινθηροβόλες συνθέσεις των That Temple και συγκροτούν ένα στιβαρό rythm section με το μεστό τους μπάσο, το οποίο αναδεικνύει το stoner ταμπεραμέντο και το doom rock τσαγανό τους με την πυκνή του υφή.

Ο μεθυστικός ήχος τούτης της απολαυστικής κυκλοφορίας οφείλει την ηχητική του σπιρτάδα στον έντονο blues χαρακτήρα των δημιουργών της και χρωστά το βαρύ κι ασήκωτο εκτόπισμα της στη stoner ψυχεδέλεια των That Temple και στην έχουσα space αιχμές doom αύρα τους.

Εν ολίγοις, οι άκρως ελπιδοφόροι That Temple μας γεμίζουν με προσδοκίες για το ηχητικό τους μέλλον, καθώς παίζουν τα ρωμαλέα τους blues υπό ένα υπέρβαρο fuzz rock πρίσμα, το οποίο αναδεικνύει περίφημα τις έντονες doom αποχρώσεις και τα stoner στοιχεία τους. Έξοχο.

That Temple: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου