Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Silent Snare - Darken

 
Οι ανερχόμενοι Silent Snare σχηματίστηκαν το 2012 στη Γάνδη του Βελγίου κι απαρτίζονται από τέσσερις ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς, οι οποίοι στα τέλη του περασμένου Μάη κυκλοφόρησαν την παρθενική δουλειά τους, που έχει τη μορφή Ep και φέρει τον τίτλο Darken.
 
Το εν λόγω άκουσμα περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 22 λεπτών και διακρίνεται για την διαυγή του παραγωγή, που αναδεικνύει την αρκούντως heavy μουσική του και σε συνδυασμό με το πολύχρωμο και σκοτεινό συνάμα artwork του μαρτυρούν την ποικίλη μουσική του υπόσταση.
 
Η παθιασμένη φωνή των Silent Snare μας παρουσιάζει τόσο τις ισχνές sludge πινελιές τους, όσο και τα grunge στοιχεία τους, ενώ οι ρωμαλέες κιθάρες τους, πότε σκαρώνουν riffs ορμητικά σε stoner ύφος και πότε στολίζουν το Darken με τη rock ψυχεδέλεια των leads και solos τους.
 
Τα δυναμικά ντραμς κρατούν τα μπόσικα του Darken και το διανθίζουν με το αχνής doom αύρας groove τους και συνεργάζονται έξοχα με το μεστό μπάσο των Silent Snare, που αναδεικνύει τις έντονες fuzz αποχρώσεις τους και γεμίζει υπέροχα τις δυνατές και χορταστικές τους συνθέσεις.
 
Ο στιβαρός χαρακτήρας του Darken αναδεικνύει το δέσιμο των Silent Snare και καθιστά έτσι συμπαγείς τις απολαυστικές του συνθέσεις, που αποτελούν ένα εθιστικό μείγμα πρωτόγονης stoner μουσικής και ισχνών doom και sludge ψηγμάτων, με έντονη γεύση grunge ψυχεδέλειας.
 
Εν ολίγοις, το ντεμπούτο των άκρως ελπιδοφόρων Silent Snare αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον τους, καθώς το ιδιαιτέρως απολαυστικό και πλούσιο ηχητικά Darken καθιστά τη μουσική τους ταυτότητα μοναδική κι αποτελεί συνάμα ένα άκρως ενδιαφέρον άκουσμα. Έξοχο.
 
Silent Snare: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου