Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Teorema

 
Οι ανερχόμενοι Teorema προέρχονται από το Μεξικό, όπου και σχηματίστηκαν πριν από λίγο καιρό κι απαρτίζονται από μόλις δύο μουσικούς, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν μέσω της επίσης Μεξικάνικης κολεκτίβας, Los Grises, το παρθενικό κι ομώνυμο άλμπουμ τους.
 
Το εν λόγω άλμπουμ περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 38 λεπτών και συνοδεύεται από ένα σκοτεινό κι αλλόκοτο artwork, που κολακεύει τις νοσηρές του συνθέσεις, ενώ διακρίνεται για την δυναμική παραγωγή του, που ισορροπεί τέλεια μεταξύ ηχητικής βρωμιάς και διαύγειας.
 
Ο πυκνός ήχος τούτης της χορταστικής κι αιχμηρά heavy κυκλοφορίας δεν στερείται κάτι από την απουσία του μπάσου, καθώς η χαμηλά κουρδισμένη της κιθάρα γεμίζει υπέροχα τις συνθέσεις της, καθώς σκαρώνει συνεχώς βαριά κι ογκώδη riffs σε διάφορους heavy ρυθμούς.
 
Τα λιγοστά της leads και solos σε συνδυασμό με τα δυνατά ντραμς των Teorema χαρίζουν μια sludge αύρα στον ανίερο doom καμβά τους, τον οποίο έχουν διανθίσει με αχνά ψήγματα punk αισθητικής κι έντονα black ηχοχρώματα, καθώς και με ισχνά noise κι ασθενικά drone ηχοτοπία.
 
Η brutal φωνή των Teorema ζέχνει extreme metal αποσύνθεση κι εντείνει έτσι τον ακραίο heavy χαρακτήρα των συνθέσεων τους, που ξεχωρίζουν για τις απόκοσμες hardcore πινελιές τους, οι οποίες αναδεικνύουν τα powerviolence ψήγματα και τις blackened doom αποχρώσεις αυτών.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ακραίο heavy άκουσμα, η πλούσια υπόσταση και η μουσική ποικιλία του οποίου, μαρτυρούν το ταλέντο των δημιουργών του και καθιστούν πολλά υποσχόμενους τους άκρως ελπιδοφόρους Teorema. Ωραιότατο.
 
Teorema: Facebook
Los Grises: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου