Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ape Cave - Primordium

 
Οι νεοσύστατοι και τρομερά ταλαντούχοι Ape Cave σχηματίστηκαν στο Όρεγκον του Πόρτλαντ πριν από λίγο καιρό κι απαρτίζονται από τέσσερις ιδιαιτέρως ικανούς μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Bobby στα ντραμς, τον Gage στο μπάσο, τον Nathan στη φωνή και τον Paul στην κιθάρα, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν την παρθενική τους κυκλοφορία.
 
Το εν λόγω άκουσμα, που φέρει τον τίτλο Primordium, έχει την μορφή Ep, καθώς περιέχει μόλις 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας 18 λεπτών και διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, η οποία απογειώνει τα κομμάτια των Ape Cave με την υπέρβαρη διαύγεια της, ενώ ξεχωρίζει για το πολύχρωμο του artwork, που μαρτυρά την έντονη αύρα rock ψυχεδέλειας, που το διαπερνά.
 
Η φωνή χαρίζει μια ισχνή grunge υφή στο τελικό μουσικό σύνολο και συμβάλει σημαντικά στην ομαλή ροή του Primordium, ενώ η κιθάρα σκαρώνει αρκούντως heavy κι ορμητικά riffs, πότε σε αργόσυρτο doom μοτίβο και πότε σε δηλητηριώδεις sludge ρυθμούς και υφαίνει δυναμικά solos, που διανθίζουν τα κομμάτια των Ape Cave με αχνά stoner ηχοχρώματα και metal αισθητική.
 
Τα ντραμς όμως των ανερχόμενων κι άκρως ελπιδοφόρων Ape Cave είναι αυτά που θαρρώ ότι κλέβουν την παράσταση σε τούτο το Ep, καθώς πραγματικά ελέγχουν τις συνθέσεις του και τις οδηγούν με περισσή μαεστρία και τρομακτική δεξιοτεχνία σε ανήλιαγα progressive ηχοτοπία κι εντείνουν έτσι την σχεδόν αφόρητη heavy ψυχεδέλεια του εξόχως απολαυστικού Primordium.
 
Ο συμπαγής και στιβαρός ήχος του Primordium οφείλει την ύπαρξη του, τόσο στο μεστό και πυκνό μπάσο, που γεμίζει τα κομμάτια του με την αχνή fuzz υφή του, όσο και στην αρμονική του συνεργασία με τα πραγματικά εντυπωσιακά ντραμς των Ape Cave, που πλημμυρίζουν με το tribal υφής groove τους το τελικό μουσικό σύνολο, αποθεώνοντας έτσι τα ατίθασα έγχορδα τους.
 
Εν ολίγοις, οι πολλά υποσχόμενοι Ape Cave μας προσφέρουν με το χορταστικό, παρά το μικρό του δέμας, Primordium, ένα εξαιρετικό heavy άκουσμα, που συνδυάζει την doom ψυχεδέλεια με τη grunge γοητεία και την αχαλίνωτη sludge μανία με την progressive μέθη, αποτελώντας έτσι ένα ιδιαιτέρως σαγηνευτικό άκουσμα, που σκλαβώνει τις αισθήσεις και το μυαλό. Εξαιρετικό.
 
Ape Cave: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου