Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Black Capricorn / Bretus - Split

 
Οι δραστήριοι Bretus προέρχονται από την Καλαβρία, όπου και σχηματίστηκαν το 2000 και οι συνοδοιπόροι τους στα σκοτεινά doom metal ηχοτοπία, Black Capricorn, με τους οποίους πρόσφατα μοιράστηκαν μια Split κυκλοφορία γεννήθηκαν το 2008 στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας.
 
Το εν λόγω Split κυκλοφορεί από την underground ρουμάνικη δισκογραφική Arcane Tapes και περιέχει ένα κομμάτι από κάθε μπάντα συνολικής διάρκειας 15 λεπτών, ενώ συνοδεύεται από ένα μυστικιστικό και γεμάτο συμβολισμούς artwork, που κολακεύει τον occult αύρας ήχο του.
 
Η πρώτη πλευρά του Split ανήκει στους ταλαντούχους Bretus, οι οποίοι μας παρουσιάζουν ένα χορταστικό doom metal κομμάτι, που βρίθει ηχητικής ποικιλίας, καθώς τον παραδοσιακό doom χαρακτήρα του διαπερνούν αργόσυρτα heavy metal στοιχεία κι έντονα epic doom ψήγματα.
 
Τα traditional doom ηχοχρώματα κάνουν την εμφάνιση τους και στην δεύτερη πλευρά του Split, που ανήκει στους ανερχόμενους Black Capricorn, οι οποίοι διανθίζουν το παλιομοδίτικο doom μοτίβο τους με γενναία ρινίσματα drone αρώματος κι αναιμικές stoner πινελιές epic αισθητικής.
 
Ο παλιακός doom metal μανδύας του χορταστικού Split των Bretus και των Black Capricorn είναι επιτυχώς διανθισμένος με μοντέρνας υφής heavy ηχοτοπία, που αναδεικνύουν υπέροχα την 80's και 90's metal πνοή του και καθιστούν άκρως απολαυστικά τα εκρηκτικά του κομμάτια.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα τίμιο κι άκρως διασκεδαστικό Split, που μας συστήνει ξανά στον αρχέγονο doom metal ήχο μες από την σύγχρονη ματιά των εξαιρετικών Bretus και τη βαριά κι αχαλίνωτα heavy υπόσταση των άκρως ελπιδοφόρων Black Capricorn. Εξαίρετο.
 
Black Capricorn: Facebook
Bretus: Facebook
Arcane Tapes: Official Website 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου