Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Lungs - As Dust Reaches The Earth

 
Οι ταλαντούχοι Lungs δημιουργήθηκαν στην Μινεσότα το 2007 από τον Jeff σε ντραμς και πιάνο, τους Sean και John στις κιθάρες και τον Mike στο μπάσο, όλοι εκ των οποίων χαρίζουν στις εντυπωσιακές τους συνθέσεις και τα φωνητικά τους, ενώ πρόσφατα και ύστερα από 8 έτη ζωής κυκλοφόρησαν επιτέλους την δεύτερη συνολικά και παρθενική full length δουλειά τους.
 
Το εν λόγω άλμπουμ φέρει τον τίτλο As Dust Reaches The Earth και περιέχει 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 42 λεπτών περίπου, ενώ πλαισιώνεται από ένα σκοτεινό και μυστηριώδες artwork, που κολακεύει την αβυσσαλέα heavy αύρα των συνθέσεων του, μιας κι αναδεικνύει υπέροχα την ερεβώδη γοητεία, αλλά και την οργισμένη σαγήνη της μελαγχολικής μουσική του.
 
Η φωνή με τον ποικίλο χαρακτήρα της, που άλλοτε έχει την μορφή brutal κραυγών κι άλλοτε έχει καθαρή και ψιθυριστή υφή, συμβάλει σημαντικά στην ήδη πλούσια μουσική ποικιλία του εξόχως απολαυστικού As Dust Reaches The Earth, ενώ το διακριτικό κι εύθραυστο πιάνο, κολακεύει τα περιπετειώδη κομμάτια των άκρως ελπιδοφόρων Lungs με τη μεθυστική κι αιθέρια του αύρα.
 
Τα δυναμικά ντραμς ενισχύουν τα κομμάτια του As Dust Reaches The Earth με το θηριώδες τους groove και συνεισφέρουν έτσι σημαντικά στην ομαλή ροή του, ενώ συνεργάζονται αρμονικά με το μεστό μπάσο των Lungs, η πυκνή υφή του οποίου, γεμίζει υπέροχα τις συνθέσεις του και τους χαρίζει μια σχεδόν αβάσταχτη sludge γοητεία, που ισοπεδώνει τα πάντα στο διάβα της.
 
Ο βάναυσος doom χαρακτήρας των Lungs στηρίζεται σε ένα πρωτόγονο κι ατμοσφαιρικό συνάμα sludge μοτίβο, το οποίο κι έχουν διανθίσει επιτυχώς με ισχνά stoner ψήγματα, που αναδεικνύουν την σχεδόν ανεπαίσθητη post rock αύρα του As Dust Reaches The Earth, καθώς και το δυνατό experimental άρωμα, που διαπερνά το βαθύ κι απόκοσμο sludge του υπόβαθρο.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για ένα εξαιρετικό sludge άκουσμα με γενναίες post rock πινελιές κι έντονες doom αποχρώσεις, που καθιστά πολλά υποσχόμενους τους ανερχόμενους Lungs με την ορμητική του μελαγχολία και την ειλικρινή του heavy υπόσταση, η οποία καθιστά το χορταστικό As Dust Reaches The Earth ένα πραγματικά σαγηνευτικό άκουσμα. Ωραιότατο.
 
Lungs: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου