Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Open Access - Over A Mountain Peak

 
Οι ταλαντούχοι Open Access σχηματίστηκαν στην Κρακοβία της Πολωνίας πριν από 2 χρόνια περίπου κι έπειτα από κάμποσες αλλαγές στη σύνθεση τους απαρτίζονται από 6 μουσικούς και συγκεκριμένα από τη Marta στη φωνή, τον Piotr στην κιθάρα, τον Tomasz σε κιθάρα, μαντολίνο και φλάουτο, τον Jakub στο μπάσο, τον Arkadiusz στα ντραμς και την Aleksandra στο βιολί.
 
Το εν λόγω γκρουπ κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου Μάη την παρθενική του δουλειά με τίτλο Over A Mountain Peak, η οποία έχει την μορφή Ep, καθώς περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας σχεδόν 20 λεπτών, ενώ διακρίνεται για την old school metal αισθητική της παραγωγή της και ξεχωρίζει για το μουντό της artwork, που κολακεύει την σκοτεινή ηχητική της υπόσταση.
 
Η στεντόρεια κι αιθέρια συνάμα φωνή φαντάζει σαν ηλιαχτίδα μες το σκοτεινό folk metal τοπίο του Over A Mountain Peak το οποίο και διανθίζει με γενναίες ποσότητες θηλυκής σαγήνης, χάρη στην έμφυτη γοητεία της, ενώ οι 2 κιθάρες των Open Access σκαρώνουν συνεχώς κοφτά κι αιχμηρά riffs σε power metal μοτίβο, εντείνοντας την δυνατή, παλιομοδίτικη metal αύρα τους.
 
Τα δυναμικά ντραμς των Open Access σε πλήρη αρμονία κι αγαστή συνεργασία με το βαφτισμένο στο fuzz μπάσο τους, πασπαλίζουν χάρη στο χειμαρρώδες τους groove με thrash metal ηχοχρώματα τις ορμητικές συνθέσεις του χορταστικού Over A Mountain Peak, ενώ το φλάουτο, το βιολί και το μαντολίνο, ενισχύουν το κυρίαρχο folk στοιχείο των συνθέσεων του.
 
Ο σχεδόν ανεπαίσθητος melodic death metal χαρακτήρας του περιπετειώδους κι απολαυστικού Over A Mountain Peak αναδεικνύει την ηχητική του ποικιλία και μαρτυρά το πλούσιο συνθετικό κι εκτελεστικό ταλέντο των ανερχόμενων Open Access, οι οποίοι με το πρώτο τους πόνημα και παρά τις επιρροές τους, καταφέρνουν κι ορίζουν την δική τους, μοναδική, μουσική ταυτότητα.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετική folk metal κυκλοφορία, που συνδυάζει υπέροχα μερικά από τα πιο μελωδικά metal ηχοτοπία με ορισμένα εκλεκτά extreme metal ψήγματα, χάρη στο μεράκι και το ταλέντο των Open Access, που με το εξόχως διασκεδαστικό Over A Mountain Peak μας προσφέρουν ένα εξαίρετο κι αρτιότατο metal άκουσμα. Τίμιο.
 
Open Access: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου