Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Out Of The Earth

 
Ο Θάνος στην κιθάρα και την φωνή, ο Στέλιος στο μπάσο κι ο Μάριος στα ντραμς απαρτίζουν τους νεοσύστατους Out Of The Earth, που σχηματίστηκαν στη Λαμία στα μέσα του 2014 και πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν σε digital μορφή προς το παρόν, μιας και υπάρχουν σχέδια και για φυσικές κόπιες, την ομώνυμη και παρθενική full length δουλειά τους.
 
Το εν λόγω άλμπουμ περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 45 λεπτών και πλαισιώνεται από ένα ταιριαστό με τον τίτλο του artwork, ενώ ειδικής μνείας θαρρώ ότι αξίζει η δυναμική του παραγωγή, η οποία χάρη στην τέλεια ισορροπία της μεταξύ heavy διαύγειας και fuzz βρωμιάς, μαρτυρά την live ηχογράφηση κι απογειώνει τα εκρηκτικά κομμάτια των Out Of The Earth.
 
Οι ορμητικές μελωδίες τούτης της χορταστικής κυκλοφορίας διακρίνονται για την αγνή stoner αλητεία και την ανόθευτη heavy rock αύρα τους, η οποία είναι πασπαλισμένη με αχνές grunge πινελιές και διανθισμένη με ισχνά doom ηχοχρώματα, που μαρτυρούν την αγάπη και το μεράκι των Out Of The Earth, τόσο για τον heavy ήχο γενικότερα, όσο και για την rock ψυχεδέλεια.
 
Τα ρωμαλέα ντραμς προσφέρουν αδρεναλίνη στο τελικό μουσικό σύνολο με το hard rock υφής groove τους και την έμφυτη blues σπιρτάδα τους και συνθέτουν συνάμα ένα εξόχως στιβαρό και συμπαγές rythm section με το πυκνό μπάσο των Out Of The Earth, η οργανική fuzz υπόσταση του οποίου, στολίζει με σχεδόν ανεπαίσθητες funk αιχμές τα χειμαρρώδη τους κομμάτια.
 
Η παθιασμένη και καθαρή φωνή των άκρως ελπιδοφόρων Out Of The Earth χαρίζει μια σπάνιας ομορφιάς grunge χροιά στις απολαυστικές τους συνθέσεις, ενώ η ατίθαση κιθάρα τους, πότε σκαρώνει δυνατά riffs σε πρωτόγονο stoner ύφος και πότε υφαίνει σπιρτόζικους ρυθμούς σε doom rock μοτίβο, αναδεικνύοντας έτσι το blues άρωμα της hard rock αισθητικής της.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως διασκεδαστικό κι εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από μια μπάντα, που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μουσικό της μέλλον, χάρη στο heavy τσαγανό και το stoner ταμπεραμέντο των παρθενικών της συνθέσεων, ενώ η rock ειλικρίνεια των ανερχόμενων Out Of The Earth, καθιστά εθιστικό τον εκρηκτικό πρώτο τους δίσκο. Εξαίρετο.
 
Out Of The Earth: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου