Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Rama

 
Οι ταλαντούχοι Rama σχηματίστηκαν στο Τορίνο το 2011 κι απαρτίζονται από 4 ικανότατους μουσικούς, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν την ομώνυμη και παρθενική δουλειά τους, που έχει την μορφή EP, καθώς περιέχει μόλις 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας 35 λεπτών περίπου.
 
Το εν λόγω άκουσμα πλαισιώνεται από ένα εξόχως ταιριαστό με την ηχητική του ατμόσφαιρα artwork και ξεχωρίζει για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που χάρη στην δυναμική διαύγεια και την αχνή vintage αύρα της, κολακεύει τις περιπετειώδεις κι άκρως απολαυστικές του συνθέσεις.
 
Η μελωδική και καθαρή φωνή των Rama ενισχύει την υφέρπουσα αίσθηση rock ψυχεδέλειας, που κυριαρχεί στο πρώτο πόνημα τους και κολακεύει με το γαλήνιο της πάθος τον ήχο τους, ο οποίος αποτελεί ένα συναρπαστικό μείγμα stoner σαγήνης, doom αρμονίας και desert μαγείας.
 
Τα ρωμαλέα ντραμς ενισχύουν με το hard rock αισθητικής και στιβαρό τους groove τα εθιστικά κομμάτια των ανερχόμενων Rama και συνθέτουν ένα ιδιαιτέρως συμπαγές rythm section με το μεστό τους μπάσο, το οποίο γεμίζει τις συνθέσεις τους με το ισχνό fuzz κι ογκώδες τσαγανό του.
 
Ο μαγευτικός ήχος των άκρως ελπιδοφόρων Rama οφείλει την σαγηνευτική του υπόσταση στην ατίθαση κιθάρα τους, η οποία υφαίνει βαριά riffs σε stoner μοτίβο και πλέκει μεθυστικούς doom ρυθμούς και heavy psych μελωδίες, απογειώνοντας έτσι το παραμυθένιο desert υπόβαθρο τους.
 
Εν ολίγοις, οι πάρα πολλά υποσχόμενοι Rama μας γεμίζουν ελπίδες για το μουσικό μέλλον τους με το εκπληκτικό τους ντεμπούτο, καθώς οι γοητευτικές του συνθέσεις θαρρώ ότι αποτελούν ένα heavy κράμα σπάνιας rock ομορφιάς, που γαληνεύει το μυαλό και τις αισθήσεις. Φανταστικό.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου