Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Silent Oath

 
Οι ταλαντούχοι Silent Oath σχηματίστηκαν στην Αθήνα πριν από λίγα χρόνια, όμως μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησαν την παρθενική κι ομώνυμη δουλειά τους, η οποία έχει την μορφή ep παρόλο, που περιέχει 4 πραγματικά θηριώδη κομμάτια συνολικής διάρκειας σχεδόν 52 λεπτών.
 
Το εν λόγω συγκρότημα από την πρωτεύουσα απαρτίζεται από τον Αλέξη Κολέττη στο μπάσο, τον Γιάννη Μωραΐτη στη φωνή και τα ντραμς και τον Χρήστο Μητρόπουλο στην κιθάρα, όλοι εκ των οποίων δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο πρώτο κι άκρως χορταστικό τους πόνημα.
 
Η κιθάρα σκαρώνει συνεχώς αργόσυρτα και μακροσκελή riffs, καθώς και μελαγχολικές μελωδίες σε παραδοσιακό doom ύφος, ενώ τα δυναμικά κι άγουρα φωνητικά, χαρίζουν στο ντεμπούτο άκουσμα των Silent Oath μια εξόχως απολαυστική κι άκρως ενδιαφέρουσα epic doom αύρα.
 
Τα ρωμαλέα ντραμς ενισχύουν τις αχαλίνωτα doom συνθέσεις των Silent Oath με το ισχνής funeral αισθητικής groove τους και βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με το πυκνό τους μπάσο, το οποίο με τη σκαιή κι υφέρπουσα metal υφή του, συμβάλει σημαντικά στη μουσική τους ποικιλία.
 
Ο μεστός ήχος τούτης της genre κυκλοφορίας οφείλει την οργανική του υφή στην δυναμική και διαυγή παραγωγή του, που ισορροπεί τέλεια μεταξύ παλιομοδίτικης doom και μοντέρνας metal αισθητικής, απογειώνοντας έτσι το έντονο και αρχέγονο epic doom άρωμα των Silent Oath.
 
Εν ολίγοις, οι πολλά υποσχόμενοι κι άκρως ελπιδοφόροι Silent Oath μας γεμίζουν υποσχέσεις για το μέλλον τους μες από το πένθιμα γοητευτικό ντεμπούτο τους, το οποίο ξεχειλίζει trad doom ειλικρίνεια, πρωτόγονη metal κι αβυσσαλέα epic doom τιμιότητα σε κάθε του νότα. Εξαίρετο.
 
Silent Oath: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου