Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Simon Magus - The First Year Of Catastrophe

 
Οι νεοσύστατοι και ταλαντούχοι Simon Magus δεν έχουν συμπληρώσει ούτε καν ένα χρόνο ζωής από όταν σχηματίστηκαν στο Τολέδο του Οχάιο κι όμως έχουν προλάβει να βγάλουν την παρθενική δουλειά τους, η οποία φέρει τον τίτλο The First Year Of Catastrophe κι έχει την μορφή full length κυκλοφορίας, καθώς περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 39 λεπτών.
 
Το εν λόγω άκουσμα πλαισιώνεται από ένα λεπτομερές και γεμάτο συμβολισμούς artwork, που μαρτυρά την έντονη occult χροιά των στίχων του και διακρίνεται από την αναλογικής αύρας κι αρκούντως διαυγή παραγωγή του, που αναδεικνύει υπέροχα το vintage άρωμα των συνθέσεων του και μας παρουσιάζει συνάμα με πειστικό τρόπο το πλούσιο ταλέντο των δημιουργών του.
 
Η φωνή μας ταξιδεύει σε αγνά heavy metal ηχοτοπία αλλοτινών εποχών και συνάμα πασπαλίζει το χορταστικό The First Year Of Catastrophe με epic doom αισθητικής αποχρώσεις, χάρη στο έμφυτο γρέζι της, ενώ οι κιθάρες σκαρώνουν συνεχώς απολαυστικά riffs με αχνές blues πινελιές σε doom rock μοτίβο και υφαίνουν solos, που μαρτυρούν την prog αύρα των Simon Magus.
 
Τα ντραμς με περισσή μαεστρία κρατούν τα μπόσικα του The First Year Of Catastrophe και συνεισφέρουν έτσι σημαντικά στην ομαλή ροή του με το hard rock ευωδίας groove τους, ενώ συνεργάζονται αρμονικά με το μεστό κι ελαφρώς αρωματισμένο με fuzz αρώματα μπάσο των Simon Magus, το οποίο εντείνει τη metal αύρα κι αναδεικνύει συνάμα τα stoner ψήγματα τους.
 
Ο δυναμικός doom rock χαρακτήρας των Simon Magus είναι στολισμένος με διάφανα prog rock ηχοχρώματα και σχεδόν ανεπαίσθητα folk ρινίσματα, τα οποία αναδεικνύουν υπέροχα τα ισχνά stoner ψήγματα τους κι απογειώνουν συγχρόνως, τόσο τις έντονες hard rock πινελιές, όσο και τα heavy metal στοιχεία του εθιστικού κι εξόχως απολαυστικού The First Year Of Catastrophe.
 
Εν ολίγοις, το στιβαρό και ιδιαιτέρως πλούσιο ηχητικά ντεμπούτο των Simon Magus μαρτυρά το συνθετικό κι εκτελεστικό τους ταλέντο και συγχρόνως μας χαρίζει ένα μεθυστικό heavy άκουσμα με το συναρπαστικό The First Year Of Catastrophe, που βρίθει φαντασίας κι έμπνευσης και στέλνει έτσι τις προσδοκίες για το μέλλον τους σε πραγματικά δυσθεώρητα ύψη. Φανταστικό.
 
Simon Magus: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου