Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Beastmaker - You Must Sin

 
Οι φοβερά ταλαντούχοι Beastmaker σχηματίστηκαν πρόσφατα στο Φρέσνο της Καλιφόρνια κι απαρτίζονται από τρεις εξόχως ικανούς μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον John Tucker στο μπάσο, τον Andres Alejandro Saldate στα ντραμς κι από τον Trevor William Church σε κιθάρα και φωνή, οι οποίοι στα τέλη του Αυγούστου κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά.
 
Το εν λόγω άκουσμα φέρει τον υπέροχο τίτλο You Must Sin και περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 20 λεπτών, ενώ διακρίνεται για την αναλογικής αύρας παραγωγή του, που του χαρίζει μια εθιστική οργανική υφή και συνοδεύεται από ένα σκοτεινό και μακάβρια θελκτικό artwork, το οποίο μαρτυρά, τόσο τις ισχνές horror, όσο και τις έντονες occult επιρροές των Beastmaker.
 
Η αλήθεια είναι ότι το χορταστικό, παρά το μικρό του δέμας, You Must Sin, χαρίζει στους πολλά υποσχόμενους κι άκρως ελπιδοφόρους Beastmaker την δική τους μοναδική μουσική ταυτότητα, καθώς οι όποιες επιρροές τους, χάρη στην συνθετική κι εκτελεστική ικανότητα τους, υπηρετούν το πλούσιο ταλέντο τους και παραδίδονται στις προσταγές της αχαλίνωτης έμπνευσης τους.
 
Τα δυναμικά ντραμς επενδύουν με stoner αρώματος groove το εκπληκτικό You Must Sin και συνοδεύουν υπέροχα το μεστό μπάσο των Beastmaker, το οποίο με το ισχνό fuzz τσαγανό του εμπλουτίζει σωστά τα πάντοτε ορμητικά riffs της κιθάρας, που άλλοτε κινούνται πάνω σε ένα παραδοσιακό doom metal υπόβαθρο κι άλλοτε σέρνονται σε αχανείς heavy psych βάλτους.
 
Ο μεθυστικός doom rock χαρακτήρας των ανερχόμενων Beastmaker οφείλει τις έντονες vintage αναθυμιάσεις του, τόσο στους πυκνούς retro καπνούς, που όμως ευωδιάζουν heavy φρεσκάδα, οι οποίοι καλύπτουν το εξόχως απολαυστικό You Must Sin, όσο και στην αχνή stoner αλητεία, που ζέχνει το traditional doom μοτίβο τους, το οποίο απογειώνεται από τα metal τους ψήγματα.
 
Εν ολίγοις, το εξόχως εθιστικό You Must Sin αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από τους Beastmaker, που φαίνονται αποφασισμένοι και το κυριότερο, μοιάζουν ικανοί όχι μόνο να ξεχωρίσουν από τον σωρό, αλλά να καθιερωθούν ως μια από τις πλέον εντυπωσιακές μπάντες στον αχανή doom rock χώρο, που βρίσκεται σε πλήρη άνθιση τα τελευταία χρόνια. Φανταστικό.
 
Beastmaker: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου