Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Creshna - The Fallout

 
Οι ανερχόμενοι Creshna σχηματίστηκαν στα βόρεια της χώρας πριν από έναν χρόνο περίπου με αφετηρία τον σεβασμό και την αμοιβαία εκτίμηση, που τρέφουν και τα τρία τους μέλη το ένα για το άλλο, ενώ η αρμονική τους συνεργασία μας χάρισε πρόσφατα το ντεμπούτο δίσκο τους, ο οποίος φέρει τον τίτλο The Fallout και περιέχει έξι κομμάτια συνολικής διάρκειας 35 λεπτών.
 
Το χορταστικό The Fallout πλαισιώνεται από ένα σκοτεινό και μουντό artwork, που ταιριάζει με την concept ιδέα του, η οποία έχει να κάνει με την επόμενη μέρα ενός ολέθριου πολέμου για την ανθρωπότητα, ενώ διακρίνεται για την υποδειγματική και πραγματικά αψεγάδιαστη παραγωγή του, που απογειώνει με την δυναμική της διαύγεια τα περιπετειώδη κομμάτια των Creshna.
 
Η καθαρή χροιά της φωνής των Creshna μας βυθίζει σε μια ονειρική post δίνη, από την οποία τα brutal ξεσπάσματα της μας βγάζουν με τη βία οδηγώντας μας έτσι σε γκρίζα crust μονοπάτια, ενώ οι κιθάρες άλλοτε σκαρώνουν leads και solos με ισχνό shoegaze άρωμα, που κολακεύει το post rock υπόβαθρο τους κι άλλοτε στολίζουν το The Fallout με δυναμικά riffs σε heavy ύφος.
 
Τα ντραμς είναι πάντα εκεί όπου χρειάζεται για να συνεχιστεί ομαλά η γαλήνια ροή του έξοχου The Fallout, ενώ το μεστό μπάσο γεμίζει υπέροχα τα κομμάτια του και συμβάλει σημαντικά στις ισχνές του sludge αποχρώσεις με το βαθύ κι ογκώδες εκτόπισμα του, ενώ τα διακριτικά samples φωνητικών αποτελούν ατού για τους Creshna, μιας και είναι σωστά κι έξυπνα τοποθετημένα.
 
Ο στιβαρός χαρακτήρας του The Fallout μαρτυρά τα σχεδόν ανεπαίσθητα sludge σκιρτήματα των Creshna, που συνυπάρχουν αρμονικά με τα ισχνά shoegaze ψήγματα και διανθίζουν το συμπαγές post μοτίβο τους, ενώ τα τραχιά κι αιχμηρά metal ηχοχρώματα τους, αναδεικνύουν υπέροχα την έμφυτη rock μελωδικότητα τους και καθιστούν εθιστικό το πρώτο τους πόνημα.
 
Εν ολίγοις, θαρρώ ότι οι άκρως ελπιδοφόροι Creshna είναι μια από τις πλέον υποσχόμενες μπάντες της πάντοτε δραστήριας εγχώριας rock σκηνής, καθώς το εντυπωσιακό The Fallout βρίθει post φρεσκάδας και ξεχειλίζει metal φαντασία, ενώ το έντονο experimental στοιχείο του, μας χαρίζει δυνατές στιγμές μουσικής ευδαιμονίας με την αβίαστη και τίμια υφή του. Εξαίρετο.
 
Creshna: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου