Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Cult Of Occult - Five Degrees Of Insanity

 
Οι ανερχόμενοι Cult Of Occult σχηματίστηκαν στην Λυών της Γαλλίας την Άνοιξη του 2011 και πρόσφατα κυκλοφόρησαν με τη βοήθεια της Deadlight Entertainment τη νέα τους full length δουλειά, που περιέχει μόλις 5, αν και τεραστίου εκτοπίσματος, κομμάτια, συνολικής διάρκειας 71 λεπτών και φέρει τον άκρως ταιριαστό με τη μουσική του, τίτλο: Five Degrees Of Insanity.
 
Το εν λόγω άλμπουμ συνοδεύεται από ένα παρανοϊκής χροιάς artwork, που κολακεύει το νοσηρό στιχουργικό του περιεχόμενο και κολλάει υπέροχα στην αρρωστημένα όμορφη μουσική του, ενώ διακρίνεται για την σκοτεινή παραγωγή του, που αναδεικνύει περίφημα την απόκοσμη τραχιά υπόσταση και το πυκνό κι έντονο βορβορώδες άρωμα των σαλεμένων του κομματιών.
 
Η κακιασμένη και σκαιή φωνή ξερνάει μες από τα brutal ουρλιαχτά της γενναίες ποσότητες μίσους, θυμού και μανίας και μπαίνει έτσι αρμονικά στην ερεβώδη ατμόσφαιρα του χορταστικού Five Degrees Of Insanity, η βάρβαρη κιθάρα του οποίου, μαρτυρά την λατρεία των ιδιαιτέρως και καταχθόνια ταλαντούχων Cult Of Occult για κάθε τι σκοτεινό κι ανίερο στον heavy ήχο.
 
Τα ορμητικά και χειμαρρώδη riffs μας ταξιδεύουν σε λασπωμένα κι ανήλιαγα doom σοκάκια και τα βίαια κι αιχμηρά leads και solos μας βυθίζουν σε μια βάναυση κι αβυσσαλέα sludge δίνη, χάρη στην αμαρτωλή τους γοητεία, ενώ τα κατακλυσμιαία ντραμς των Cult Of Occult στολίζουν με black metal στοιχεία το Five Degrees Of Insanity και το ντύνουν με το σκαιό τους groove.
 
Ο βιτριολικός heavy χαρακτήρας του εξαιρετικά απολαυστικού, αλλά κι αποκρουστικά θελκτικού Five Degrees Of Insanity, χρωστάει στο μεστό μπάσο των Cult Of Occult τον αργόσυρτο και θηριώδη όγκο του, ο οποίος εμπλουτίζει τούτο το φρικαλέα σαγηνευτικό άκουσμα με παχιές κι οπιούχες noise αναθυμιάσεις και με πυρακτωμένες στα έγκατα της αβύσσου drone πινελιές.
 
Εν ολίγοις, το τερατώδους σαγήνης Five Degrees Of Insanity απλόχερα μας χαρίζει δυνατές στιγμές doom οργής, χάρη στα μοχθηρά κι αιχμηρά sludge ηχοτοπία, που διανθίζουν επιτυχώς τα black metal ξεσπάσματα των Cult Of Occult, οι οποίοι εδώ εμφανίζονται αποφασισμένοι και το κυριότερο, ικανοί να καπαρώσουν τον ακανθώδη θρόνο του σκληρού heavy ήχου. Έξοχο.
 
Cult Of Occult: Official Website / Facebook
Deadlight Entertainment: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου