Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Deville - Make It Belong To Us

 
Οι μπαρουτοκαπνισμένοι Deville σχηματίστηκαν στη Σουηδία το 2004 κι απαρτίζονται από τον Andreas Bengtsson σε κιθάρα και φωνητικά, τον Markus Nilsson στα ντραμς, τον Markus Akesson στο μπάσο και τον Andreas Wulkan στην κιθάρα, οι οποίοι στα μέσα του ερχόμενου Νοέμβρη πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσω της Fuzzorama Records τη νέα τους δουλειά.
 
Το εν λόγω άκουσμα φέρει τον τίτλο Make It Belong To Us κι αποτελεί την τέταρτη ως τώρα full length κυκλοφορία των ταλαντούχων δημιουργών του, καθώς περιέχει 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας 38 λεπτών περίπου, ενώ ειδικής μνείας αξίζει τόσο το γεμάτο συμβολισμούς artwork, όσο και η δυνατή του παραγωγή, που κολακεύει τη fuzz αύρα του με την heavy διαύγεια της.
 
Ο πυκνός heavy rock καπνός, που σαν πέπλο καλύπτει το Make It Belong To Us σε όλη τη διάρκεια του, οφείλει τον σπιρτόζικο κι εθιστικό χαρακτήρα του στα ορμητικά κι αιχμηρά riffs από τις κιθάρες των Deville, οι οποίες αποτελούν την κινητήριο δύναμη των συνθέσεων τους, ενώ τα στιβαρά leads και solos τους, απογειώνουν την ευωδία stoner πυρίτιδας, που τις διαπερνά.
 
Τα πότε μελωδικά και πότε αγριεμένα φωνητικά εμπλουτίζουν με τσαμπουκά και rock μελωδία το έξοχο Make It Belong To Us, ενώ τα δυναμικά ντραμς και το μεστό μπάσο, συνθέτουν ένα συμπαγές και βαρύ rythm section, που ενισχύει με μαεστρία το ήδη θηριώδες εκτόπισμα του, καθιστώντας έτσι εξόχως απολαυστικό το χορταστικό κι έσχατο χρονικά πόνημα των Deville.
 
Η ρωμαλέα fuzz ενέργεια κολακεύει το σπινθηροβόλο hard rock ταμπεραμέντο και το stoner τσαγανό των Deville, τα σχεδόν ανεπαίσθητα grunge ηχοχρώματα των οποίων, εμπλουτίζουν επιτυχώς το εξαιρετικό Make It Belong To Us, ενισχύοντας την ποικιλία του κι αναδεικνύοντας έτσι το περιπετειώδες heavy rock άρωμα του, ενώ βοηθούν σημαντικά και στην ομαλή του ροή.
 
Εν ολίγοις, το ιδιαιτέρως διασκεδαστικό Make It Belong To Us μας χαρίζει δυνατές στιγμές heavy ευφορίας με την ειλικρινή stoner και με την ανεπιτήδευτα fuzz αλητεία του, ενώ θαρρώ ότι αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στην δισκογραφία των Deville, που εμφανίζονται πιο φρέσκοι από ποτέ και συγχρόνως παραμένουν πιστοί στο εκρηκτικό heavy rock μοτίβο τους. Εξαίρετο.
 
Fuzzorama Records:Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου