Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Disenchanter - Strange Creations

 
Οι ανερχόμενοι και παραγωγικοί Disenchanter σχηματίστηκαν το 2011 στο Πόρτλαντ και πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν την τρίτη συνολικά δουλειά τους, μα πρώτη με full length μορφή, η οποία φέρει τον τίτλο Strange Creations και περιέχει 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 56 λεπτών, ενώ ειδικής μνείας αξίζουν η δυναμική heavy παραγωγή και το μαγευτικό της artwork.
 
Το σκοτεινό κι αλλόκοτα θελκτικό περιτύλιγμα του Strange Creations ενισχύει την occult κι αχνή sci-fi αισθητική των στίχων του, κολακεύοντας συνάμα την αρκούντως heavy μουσική του, ενώ η στιβαρή και συμπαγής υπόσταση των κομματιών του, χρωστάει την ογκώδη της διαύγεια στην ορμητική παραγωγή, που καθιστά το δυνατό fuzz τσαγανό των Disenchanter άκρως μελωδικό.
 
Η καθαρή και σχεδόν στεντόρεια φωνή της Sabine Stangeberg κυριαρχεί στα κομμάτια του Strange Creations και τα επενδύει με τον αισθαντικό της δυναμισμό, εμπλουτίζοντας έτσι με traditional doom πινελιές το βαρύ stoner μοτίβο των Disenchanter, ενώ με την ατίθαση κιθάρα της, μας προσφέρει heavy και χειμαρρώδη riffs και παρανοϊκής doom ομορφιάς solos και leads.
 
Τα ρωμαλέα ντραμς του Jay Erbe σε συνδυασμό με το μεστό κι εμποτισμένο με fuzz πυρίτιδα μπάσο του Joey DeMartini συνθέτουν ένα άκρως δυναμικό rythm section, που ξεχειλίζει groove αδρεναλίνη και συνάμα διανθίζει με ισχυρές blues λεπτομέρειες το Strange Creations, το οποίο χρωστά την έντονη heavy rock ψυχεδέλεια του, στην αχαλίνωτη έμπνευση των Disenchanter.
 
Ο αχνός proto metal καπνός, που με τις αναθυμιάσεις του καλύπτει σαν πέπλο το σαγηνευτικό Strange Creations βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το παραδοσιακό doom υπόβαθρο του και απογειώνει τις ισχνές blues ατασθαλίες των Disenchanter, καθώς και τον άλλοτε αργόσυρτο κι άλλοτε ορμητικό stoner χαρακτήρα τους, χαρίζοντας μας έτσι ένα γοητευτικό heavy άκουσμα.
 
Εν ολίγοις, το παρθενικό full length άλμπουμ των άκρως ελπιδοφόρων Disenchanter αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον τους με την ηχητική του ποικιλία και την αρκούντως heavy υπόσταση του, καθώς τα περιπετειώδη κομμάτια του εθιστικού Strange Creations, χάρη στο doom ταμπεραμέντο και το έντονο stoner άρωμα τους, μεθούν αισθήσεις και μυαλό. Εξαιρετικό.
 
Disenchanter: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου