Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Fra Verdens Ende - Mirakler & Længsel

 
Οι αινιγματικοί Fra Verdens Ende προέρχονται από την Δανία και τους καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου, καθώς δεν υπάρχουν λοιπές πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη τους, μιας και η μάλλον αναιμική διαδικτυακή τους παρουσία περιορίζεται αυστηρά στα απολύτως απαραίτητα.
 
Το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο Mirakler & Længsel, που αποτελεί την αφορμή για τούτο το κείμενο, περιέχει 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας 37 λεπτών και ξεχωρίζει για την διαυγή παραγωγή του, που κολακεύει τις συνθέσεις των Fra Verdens Ende με την ηχητική της θέρμη.
 
Ο μεστός ήχος του Mirakler & Længsel αναδεικνύει υπέροχα το βαρύ stoner άρωμα των κομματιών του και υποστηρίζει σωστά τα ισχνά και ξεθωριασμένα doom ηχοτοπία τους, τα οποία είναι επιτυχώς διανθισμένα από τους Fra Verdens Ende με αχνά progressive ψήγματα.
 
Τα στιβαρά έγχορδα σε αρμονική συνεργασία με τα δυναμικά ντραμς των Fra Verdens Ende σκαρώνουν συνεχώς αρκούντως heavy ρυθμούς εμποτισμένους με rock ψυχεδέλεια και μας ταξιδεύουν έτσι με όχημα το Mirakler & Længsel σε συμπαγή metal και heavy rock σοκάκια.
 
Η σκοτεινή κι απόμακρη φωνή προσδίδει μια σχεδόν ανεπαίσθητη space αύρα στην αχαλίνωτη heavy ψυχεδέλεια του Mirakler & Længsel και ταιριάζει έτσι γάντι στην απύθμενα βαθιά stoner υπόσταση και στον ογκώδη doom rock χαρακτήρα των άκρως ταλαντούχων Fra Verdens Ende.
 
Εν κατακλείδι, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πολλά υποσχόμενη και ταγμένη στο DIY κίνημα μπάντα, που το πρώτο της πόνημα βρίθει rock τσαμπουκά και ξεχειλίζει heavy τσαγανό, καθώς το χορταστικό Mirakler & Længsel των Fra Verdens Ende στάζει stoner μεράκι. Εξαιρετικό.
 
Fra Verdens Ende: Bandcamp
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου