Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Ponamero Sundown - Veddesta

 
Οι εξαιρετικοί Ponamero Sundown σχηματίστηκαν πριν 10 χρόνια στη Στοκχόλμη της Σουηδίας κι απαρτίζονται από 4 έμπειρους μουσικούς, οι οποίοι πρόσφατα μέσω της επίσης σουηδικής Transubstans Records κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο Veddesta, το οποίο περιέχει 7 ιδιαιτέρως δυναμικά heavy rock κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 39 λεπτών.
 
Το ρωμαλέο hard rock ταμπεραμέντο των έξοχων Ponamero Sundown αγκαλιάζει σφιχτά χάρη στο πλούσιο ταλέντο και την μεγάλη τους εμπειρία το πρωτόγονο stoner τσαγανό τους κι έτσι σε συνδυασμό με τη σχεδόν ανεπαίσθητη desert rock αύρα, που διαπερνά τα ισχνά grunge και τα έντονα fuzz ηχοχρώματα τους, μας προσφέρουν με το Veddesta έναν άκρως χορταστικό δίσκο.
 
Η καθαρή φωνή με την ελεγχόμενη βραχνάδα της ενισχύει τις αχνές grunge αναθυμιάσεις του Veddesta και η ατίθαση κιθάρα των Ponamero Sundown καθιστά σχεδόν αποπνικτική την ευωδία rock πυρίτιδας του έσχατου χρονικά πονήματος τους, καθώς σκαρώνει δυναμικά riffs σε παθιασμένο stoner ύφος και υφαίνει μεθυστικά leads και solos με δυνατά hard rock αρώματα.
 
Τα σπιρτόζικα ντραμς ενισχύουν σημαντικά την ήδη αψεγάδιαστη ροή του εξαίρετου Veddesta με το σπινθηροβόλο τους groove και συνεργάζονται αρμονικά με το μεστό κι ανέμελο μπάσο, το οποίο επενδύει με αναιμικές funk πινελιές, αλλά και με έντονα fuzz στοιχεία το νέο άλμπουμ των Ponamero Sundown, οι οποίοι όλα δείχνουν ότι επιστρέφουν αγριεμένοι στα heavy δρώμενα.
 
Ο κάμποσος χρόνος αποχής των Ponamero Sundown από το heavy προσκήνιο φαίνεται ότι δεν τους επηρέασε διότι όπως μαρτυρά το εξόχως απολαυστικό Veddesta μες από τα εκρηκτικά stoner κομμάτια του, ο συνθετικός κι εκτελεστικός τους οίστρος υπηρετεί σωστά και με περισσή μαεστρία κι απαράμιλλη δεξιοτεχνία την αχαλίνωτη έμπνευση και το αγνό rock μεράκι τους.
 
Εν ολίγοις, το ιδιαιτέρως χορταστικό Veddesta θαρρώ ότι αποτελεί έναν συναρπαστικό heavy rock δίσκο, καθώς τα γεμάτα stoner ενέργεια κομμάτια του ξεχειλίζουν αδρεναλίνη και καθιστούν ευοίωνο το μέλλον στον ευρύτερο hard rock ήχο των Ponamero Sundown, τα ψήγματα grunge και desert μαγείας των οποίων, απογειώνουν την ανόθευτη αγάπη τους για το fuzz rock. Έξοχο.
 
Ponamero Sundown: Bandcamp / Facebook
Transubstans Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου