Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Reptile Master - In The Light Of A Sinking Sun

 
Οι ταλαντούχοι Reptile Master σχηματίστηκαν στο Τρόμσο του Νορβηγικού Βορρά πριν από έναν χρόνο περίπου κι απαρτίζονται από πέντε ιδιαιτέρως έμπειρους μουσικούς, οι οποίοι στα τέλη του τρέχοντος μήνα πρόκειται να κυκλοφορήσουν δια μέσω της συμπατριώτισσας τους Blues For The Red Sun Records την δεύτερη δουλειά τους, μα πρώτη με full length μορφή.
 
Το εν λόγω άλμπουμ φέρει τον τίτλο In The Light Of A Sinking Sun και περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 38 λεπτών, ενώ συνοδεύεται από ένα εξόχως ταιριαστό με την μουσική και τους σκοτεινούς του στίχους artwork και διακρίνεται για την δυναμική παραγωγή του, που απογειώνει την έμφυτη αγριάδα και την ευωδία heavy πυρίτιδας των συνθέσεων του.
 
Ο σχεδόν ανεπαίσθητος crust καπνός, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του χορταστικού In The Light Of A Sinking Sun, αναδεικνύει υπέροχα τα πρωτόγονα sludge ηχοχρώματα του και κολακεύει συνάμα τον αρχέγονο και σκαιό doom χαρακτήρα των Reptile Master, καθιστώντας έτσι εξαιρετικά εθιστικές τις ορμητικές και συγχρόνως νωχελικές τους δηλητηριώδεις μελωδίες.
 
Τα δυναμικά ντραμς επενδύουν με το τραχύ τους groove το τελικό σύνολο και σιγοντάρουν έτσι περίφημα το μεστό μπάσο των Reptile Master, που με τον παραμορφωμένο του όγκο γεμίζει το In The Light Of A Sinking Sun, το οποίο χρωστάει τα νοσηρά του black ψήγματα στα ζοφερά leads και solos, που με περισσή μαεστρία ξερνούν οι δυο ρωμαλέες κι άκρως αιχμηρές κιθάρες.
 
Η σχιστή brutal φωνή των Reptile Master εμπλουτίζει με crust αναθυμιάσεις το θελκτικό sludge ταμπεραμέντο τους και βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την αρρωστημένη heavy ατμόσφαιρα των riffs από τις κιθάρες, οι οποίες βυθίζουν το In The Light Of A Sinking Sun, άλλοτε σε ανήλιαγα doom σοκάκια βάναυσης γοητείας κι άλλοτε σε αχνά κι αβυσσαλέα stoner ηχοτοπία.
 
Εν ολίγοις, το εξόχως απολαυστικό In The Light Of A Sinking Sun αποτελεί έναν εξαίρετο ντεμπούτο δίσκο για τους άκρως ελπιδοφόρους και πολλά υποσχόμενους Reptile Master, καθώς το τερατώδες του εκτόπισμα σφιχταγκαλιάζει την απόκοσμη ομορφιά του κι έτσι μας χαρίζει μερικές ιδιαιτέρως μεθυστικές κι extreme στιγμές ακραίας heavy σαγήνης. Ακαταμάχητο.
 
Reptile Master: Official Blog / Facebook
Blues For The Red Sun Records: Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου