Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Spelljammer - Ancient Of Days

 
Οι ανερχόμενοι Spelljammer σχηματίστηκαν στη Σουηδία το 2007 από τους ταλαντούχους Robert Sörling στην κιθάρα και Niklas Olsson σε φωνή και μπάσο, οι οποίοι παρέα με τον εξίσου ικανό Jonatan Rimsbo στα ντραμς, κυκλοφόρησαν μέσω της Riding Easy Records το Ancient Of Days, που αποτελεί τον τρίτο συνολικά μα πρώτο με full length μορφή δίσκο τους.
 
Το βασανιστικά θελκτικό κι απόκοσμα όμορφο Ancient Of Days ξεχωρίζει για το πραγματικά εντυπωσιακό του artwork, που μας βάζει για τα καλά στο διαστημικό κι υπέρβαρο μουσικό του κλίμα και διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, η οποία κολακεύει τα κομμάτια των Spelljammer, τα οποία απογειώνει με την rock διαύγεια και το τερατώδες fuzz της εκτόπισμα.
 
Ο νωχελικός heavy καπνός, που διαπερνά το εξαιρετικό Ancient Of Days στην ολότητα του, εμπλουτίζει την αργόσυρτη doom αύρα του με την αρχέγονη stoner υπόσταση του κι αναδεικνύει περίφημα την αναιμική μα εξόχως επιδραστική για τον ήχο των Spelljammer, ακουστική πλευρά τους, η οποία βοηθά σημαντικά στην ομαλή ροή του συναρπαστικού τους ντεμπούτο full length.
 
Τα χαλίκια στην φωνή των άκρως ελπιδοφόρων Spelljammer της προσδίδουν μια εθιστική βραχνάδα και την εντάσσουν έτσι πλήρως στη μουσική ατμόσφαιρα του Ancient Of Days, το οποίο χρωστά στην ρωμαλέα κιθάρα τα μεθυστικά του riffs, που μας ταξιδεύουν σε μουντούς κι αχαλίνωτους space βάλτους με την δυναμική doom αισθητική και το έντονο stoner τους άρωμα.
 
Η space ευωδίας και υφέρπουσα rock ψυχεδέλεια των Spelljammer απορρέει εν πολλοίς από τα περιπετειώδη leads και solos της ατίθασης κιθάρας τους, ενώ τα δυνατά τους ντραμς και το μεστό τους μπάσο, εμπλουτίζουν το μαγευτικό και μάλλον ακαταμάχητο, Ancient Of Days, με το βαθύ κι ογκώδες τους groove, προσφέροντας του έτσι μια σχεδόν απαράμιλλη ηχητική θέρμη.
 
Εν ολίγοις, το επιεικώς εξαίρετο και χορταστικό Ancient Of Days των πολλά υποσχόμενων Spelljammer, αποτελεί έναν εξόχως απολαυστικό heavy δίσκο, που θαρρώ ότι θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της stoner και doom ψυχεδέλειας, χάρη στην ισχυρή space χροιά πυρίτιδας, που διαπερνά τις μελωδικά εκρηκτικές του κι άκρως πυκνές heavy rock αναθυμιάσεις. Φανταστικό.
 
Spelljammer: Bandcamp / Facebook
RidingEasy Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου