Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Major Kong - Galactic Cannibalism

 
Οι ανερχόμενοι Major Kong σχηματίστηκαν στην Πολωνία το 2010 από τρεις ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Dominik Stachyra στο μπάσο, τον Michal Skula στην κιθάρα και τον Pawel Zmarlak στα ντραμς, οι οποίοι εορτάζουν φέτος τα πέμπτα τους γενέθλια με την πέμπτη συνολικά κυκλοφορία τους, που έχει την μορφή EP. 
 
Το περί ου ο λόγος EP φέρει τον τίτλο Galactic Cannibalism και περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 25 λεπτών, ενώ πλαισιώνεται από ένα ταιριαστό με την τραχιά του ψυχεδέλεια artwork και διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, η οποία αναδεικνύει τα νέα κομμάτια των Major Kong περίφημα, μιας και ισορροπεί τέλεια μεταξύ heavy βρωμιάς και fuzz διαύγειας.
 
Ο σκαιός metal χαρακτήρας του Galactic Cannibalism απογειώνει την υφέρπουσα sludge ψυχεδέλεια των Major Kong και συνυπάρχει αρμονικά με τις βάρβαρες doom αναθυμιάσεις τους, ενώ η βαριά stoner αύρα τους, κολακεύει την έμφυτη fuzz χροιά τους και καθιστά τούτο το εορταστικό άκουσμα ιδιαιτέρως απολαυστικό, καθώς μαρτυρά το heavy psych του άρωμα.
 
Τα στιβαρά και σε στιγμές καταιγιστικά ντραμς των Major Kong πλημμυρίζουν με το λασπωμένο κι αιχμηρό τους groove το τελικό μουσικό σύνολο και συνάμα συγκροτούν ένα συμπαγές rythm section με το βαφτισμένο σε fuzz όπιο μπάσο τους, το οποίο πασπαλίζει με αρχέγονα doom ηχοχρώματα το βάναυσα γοητευτικό stoner ταμπεραμέντο του έξοχου Galactic Cannibalism.
 
Η εμποτισμένη με feedback δηλητήριο κιθάρα των Major Kong σκαρώνει διαρκώς ορμητικά riffs και υφαίνει μεθυσμένα και χειμαρρώδη solos, που παρασέρνουν τα πάντα στο ξέφρενο διάβα τους, ενώ οι κομψοί και οι περίτεχνοι της ελιγμοί στους αχαλίνωτους fuzz βάλτους οδηγούν το Galactic Cannibalism σε υπέρβαρα doom ηχοτοπία στολισμένα με sludge και stoner αλητεία.
 
Εν ολίγοις, το εξαίρετο Galactic Cannibalism καθιστά σαφές το γεγονός, πως οι Major Kong παραμένουν σε εκρηκτική φόρμα και είναι άκρως πορωμένοι με τον αγνό heavy ήχο, μιας κι ο αρχέγονος space rock χαρακτήρας του, αποθεώνει το τραχύ stoner τσαγανό και τα ισχνά sludge στοιχεία τους, ενώ καθιστά σχεδόν ακαταμάχητες τις αβυσσαλέες τους doom πινελιές. Γαμάτο.
 
Major Kong: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου