Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Mother Mooch - Nocturnes

 
Οι ταλαντούχοι Mother Mooch προέρχονται από το Δουβλίνο, όπου και το 2011 σχηματίστηκαν από πέντε ιδιαιτέρως ικανούς μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από την Chloë στη φωνή, τους Farl και Sid στις κιθάρες, την Danni στα ντραμς και τον Barry στο μπάσο, που κυκλοφόρησαν στα μέσα του περασμένου Νοέμβρη το ντεμπούτο full length δίσκο τους με τίτλο Nocturnes.
 
Το εξόχως απολαυστικό Nocturnes, που περιέχει οχτώ κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 33 λεπτών, πλαισιώνεται από ένα εξαιρετικό artwork, που κολακεύει την υπέροχη μουσική ποικιλία του και διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, η οποία με την ηχητική της θέρμη χαρίζει στο παρθενικό πόνημα των Mother Mooch μια μαγευτική vintage ψευδαίσθηση.
 
Η αισθαντική φωνή καθηλώνει τις αισθήσεις με την έμφυτη μελαγχολία της εύθραυστης χροιάς της και ταιριάζει γάντι στα κομμάτια των Mother Mooch, τα οποία χρωστούν στο μεστό τους rythm section το στιβαρό χαρακτήρα τους, καθώς τα δυναμικά ντραμς πλημμυρίζουν με groove αδρεναλίνη το Nocturnes και το συμπαγές μπάσο του προσφέρει απλόχερα βάθος κι όγκο.
 
Τα διακριτικά leads της κιθάρας και τα μεθυσμένα solos της αναδεικνύουν επιτυχώς την έντονη blues rock αύρα και το δυνατό desert άρωμα των Mother Mooch, ενώ τα πότε χειμαρρώδη κι ορμητικά και πότε διστακτικά της riffs, άλλοτε πασπαλίζουν με grunge σκόνη και alternative ψήγματα το Nocturnes κι άλλοτε το στολίζουν με stoner ηχοχρώματα και prog rock ρινίσματα.
 
Ο σχεδόν ανεπαίσθητος shoegaze μανδύας του χορταστικού Nocturnes δένει φανταστικά με την σκοτεινή και μυστηριώδη rock νοσταλγία του, ενώ τα γαλήνια desert ηχοτοπία του και τα grunge στοιχεία του συνυπάρχουν αρμονικά με την εκρηκτική stoner αύρα των Mother Mooch, που απογειώνει τα blues rock ξεσπάσματα τους και καθιστά μεθυστική την desert τους ευωδία.
 
Εν ολίγοις, το εξαιρετικό κι αρκούντως διασκεδαστικό Nocturnes αποτελεί ένα εξαίρετο πρώτο δείγμα γραφής από τους άκρως ελπιδοφόρους και πολλά υποσχόμενους Mother Mooch, μιας και αναδεικνύει περίφημα τον συνθετικό τους οίστρο και την εκτελεστική δεινότητα τους και μας παρουσιάζει μες από δυνατές rock συνθέσεις και με πειθώ το πλούσιο ταλέντο τους. Έξοχο.
 
Mother Mooch: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου